Meedoen aan de ontwikkeling en uitvoering van het lokale sportakkoord verstevigt je samenwerking met de gemeente (Foto: Ronald Hoogendoorn)
Meedoen aan de ontwikkeling en uitvoering van het lokale sportakkoord verstevigt je samenwerking met de gemeente (Foto: Ronald Hoogendoorn)
  • Publicatie 09-07-2019
  • Christian van Kruijl

Haal meer uit het Lokale Sportakkoord

Wil je werken aan de toekomst van jouw club en/of meedenken over de toekomst van sport en sportclubs in jouw gemeente? Geef je dan nu op bij jullie Lokale Sport Adviseur!

Wil je werken aan de toekomst van jouw club of meedenken over de toekomst van sport en sportclubs in jouw gemeente? Dan is dit je kans. Het Sportakkoord is er op gericht om de komende jaren sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Ook in jouw gemeente en regio. Kom in actie!

Het Lokale Sportakkoord

Zoals eerder op deze site te lezen was, biedt het lokale sportakkoord ook jouw club kansen. In lokale sportakkoorden worden afspraken gemaakt over de toekomstplannen op het gebied van sport voor 2019, 2020 en 2021. De afspraken zijn in ieder geval tussen de gezamenlijke sportclubs en de gemeente maar ook scholen, bedrijven en bijvoorbeeld fysiotherapeuten en huisartsen mogen meedoen aan het akkoord. Dat gebeurt allemaal onder leiding van een onafhankelijk voorzitter, de sportformateur.

De sportformateur en Lokale Sport Adviseur

Elke gemeente die meedoet, wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportclubs bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

Tijdens de uitvoering van het lokale Sportakkoord wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in sport binnen jouw gemeente, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van services en diensten om clubs sterker te maken. De Lokale Sport Adviseur helpt jou met kiezen wat voor jouw club goed is.

Waarom deelnemen aan het Sportakkoord?

Zijn jullie ook op zoek naar manieren om toekomstbestendig te blijven? Mooi, want dat vindt de Rijksoverheid NOC*NSF heel belangrijk; clubs zijn immers de basis voor sportend Nederland. Bij clubs sporten we met plezier en ontmoeten we elkaar. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat meer mensen met plezier sporten en bewegen.

Ons advies voor volleybalclubs is dan ook om positief te reageren wanneer jouw gemeente je uitnodigt om deel te nemen aan de ontwikkeling en uitvoering van het sportakkoord. (Nog) geen uitnodiging ontvangen? Neem contact op met je gemeente of de Sportakkoord Supportdesk.

Voor meer informatie kijk je op www.sport.nl/sportakkoord. Om na te gaan waar er al actief gebruik gemaakt wordt van het Lokale Sportakkoord, klik hier.