• Publicatie 10-01-2019

Vind je tegenstander via MATCHPOINT!

Vier jaar geleden werd MATCHPOINT!, hét online platform voor het regelen van oefenwedstrijden en vriendschappelijke toernooien, online gezet.

Inmiddels telt de Facebook community ruim 1.600 leden, waarvan er 1.400 actief deelnemen aan de online discussies. “Hoeveel tegenstanders er inmiddels via het platform zijn gevonden, weet ik niet”, zegt initiator Ronald Bakker. “Maar dat het voorziet in een behoefte, is overduidelijk.”

Bakker richtte Matchpoint! op nadat leden van een bestaand trainersplatform vroegen om een website met alleen oefenwedstrijden. “Op dat platform vond men het heel onhandig dat alle nuttige info voor trainers door elkaar heen stond”, blikt Bakker terug. Hij deelde die mening en besloot een pagina op te richten die enkel en alleen dient om tegenstanders voor oefenwedstrijden en vriendschappelijke toernooien te vinden. “Dat de behoefte aan deze pagina groot was, bleek wel toen ik de vele trainers van dat trainersplatform aanschreef over Matchpoint! Zo ongeveer iedereen attendeerde vervolgens weer de eigen Facebookvrienden op mijn pagina, waardoor het aantal leden heel snel groeide. Je moet namelijk wel lid zijn van Matchpoint! om berichten te kunnen zien, plaatsen of er op te kunnen reageren.”

Essentieel voor het succes is de exclusiviteit; alleen echte oefenwedstrijden en -toernooien worden gepubliceerd op Matchpoint!. “Daar zijn we inderdaad heel strikt in. Het moet duidelijk en overzichtelijk blijven, daarvoor heb ik de pagina tenslotte opgericht!” Bakker benadrukt dat het platform wel voor alle volleybalvormen en -niveaus bedoeld is. “Van zitvolleybal via senioren- tot minivolleybal, iedereen kan via Matchpoint! een passende tegenstander zoeken.”

Bijna heel Nederland is inmiddels gedekt via het platform, en inmiddels is het ook internationaal aan het gaan. “We zien de laatste maanden ook oproepen verschijnen vanuit de Vlaamse kant van België. En ook Duitse clubs met Nederlandse trainers hebben Matchpoint! ontdekt”, constateert de trotse oprichter. “Je weet nooit waar teams zich bevinden rond en tijdens het speelseizoen. Dus als je op trainingskamp gaat in België of aan de andere kant van ons land, is het handig dat Matchpoint! ook daar wordt gevolgd.”

Dus, ben jij op zoek naar tegenstander(s) voor oefenwedstrijden? Meld je aan bij Matchpoint!

Over MATCHPOINT!
Matchpoint! is een online platform voor het regelen van tegenstanders voor oefenwedstrijden en vriendschappelijke toernooien. Matchpoint! bemiddelt niet in zalen en scheidsrechters. Matchpoint! is enkel bedoeld om trainers, coaches en of teamcontactpersonen op een snelle manier bij elkaar te brengen.

Matchpoint! is er voor senioren en jeugd, dames en heren, binnen en buiten, staand of zittend. Niveau niet belangrijk. Berichten die niet het doel van de groep nastreven worden zonder aankondiging verwijderd. Bij herhaling wordt ook de persoon uit de groep verwijderd.

(https://www.facebook.com/groups/1584747285132062/)