Vind jij het leuk om mensen iets te leren? Om trainers (of scheidsrechters) nog beter te maken? Dan is de rol van opleider misschien iets voor jou! Wanneer je besluit opleider te willen worden, kun je kiezen uit drie verschillende vormen: leercoach, expert en/of PvB-beoordelaar. Hieronder lees je er meer over.

Expert

Een expert geeft workshops of bijeenkomsten over een specifiek thema voor trainers. Tijdens een interactieve sessie helpt de expert cursisten bij vraagstukken geeft tips om hen voor te bereiden op de praktijk. Je werkt voor de Nevobo, je club of de ondernemers.

Leercoach

Een leercoach begeleidt een trainer tijdens diens opleiding. Je bent de vraagbaak voor cursisten en voorziet hen van feedback op gemaakte opdrachten. Je werkt voor de Nevobo, je club of de ondernemers.

Praktijkbegeleider

Een praktijkbegeleider helpt cursisten van de Volleybalacademie met het uitvoeren van opdrachten en geeft praktische ondersteuning bij de club van de cursist. De cursus praktijkbegeleider kun je volgen bij de Academie voor Sportkader. Voorwaarde is dat je in het bezit moet zijn van minimaal het trainersdiploma van de trainers in opleiding die je zou willen begeleiden.

PvB-beoordelaar

Elke opleiding kent een aantal modules die afgerond worden met een Proeve van Bekwaamheid (PvB). De PvB wordt afgenomen door een PvB-beoordelaar, vergelijkbaar met wat vroeger de examinator was. Hierbij kan het gaan om een praktijk- of een portfoliobeoordeling.

Geïnteresseerd? Als we op zoek zijn naar nieuwe PvB-beoordelaars, zetten we een vacature uit. Maar, je kunt je interesse altijd bij ons kenbaar maken

Documenten voor de opleiding voor opleiders

Hieronder staan de documenten over de opleiding voor opleiders

Werkdocumenten voor PVB Beoordelaars

Hieronder staan alle werkdocumenten voor PVB beoordelaars

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Hilma Kwakkenbos

Hilma Kwakkenbos

Medewerker Opleidingen
Bijgewerkt op