Jeugd Oranje is het vervolg in de piramide op Pre Jeugd Oranje. Deze jongens en meisjes trainen in de aanloop naar Jong Oranje, en spelen in deze periode ook nationale toernooien.

Er is een nauwe samenwerking tussen de Pré Jeugd Oranje groepen en de trainer-coaches van Jeugd Oranje. De samenwerking is er met name op het vlak van scouting en kennisdeling.

Jeugd Oranje is de eerste vorm van de jeugdopleiding die zich specialiseert in indoor- en beachvolleybal. De leeftijden hiervoor verschillen ook. Het is een hybride en parttime programma. Hybride omdat het een combinatie betreft van volleybal (Papendal) en beachvolleybal (Den Haag). Parttime omdat de spelers in de winter volleyballen en in de zomer beachvolleyballen. Daarnaast traint en speelt de speler van Jeugd Oranje volledig mee in de clubcompetitie.

Indoor

Jeugd Oranje zaalvolleybal is voor talentvolle indoor volleyballers van 16 tot 18 jaar. In de twee jaar dat ze bij Jeugd Oranje zitten, trainen en spelen deze teams met elkaar, zodat ze een sterke teamgeest vormen en zichzelf klaarmaken voor Jong Oranje. Ook doen deze teams mee aan internationale toernooien zoals het EK <17/<18.

Beachvolleybal

Jeugd Oranje beachvolleybal is voor talentvolle beachvolleyballers tot 19 jaar. Jeugd Oranje beachvolleybal is de opmaat naar Jong Oranje (parttime of fulltime programma) en heeft een volwaardig programma in de maanden mei t/m augustus.

Voor informatie over de selectie, staf en het laatste nieuws: Jeugd Oranje Indoor en Jeugd Oranje Beach

Bijgewerkt op