• Publicatie 20-12-2017

Vacature: online marketeer (1,0 fte)

Nevobo en Watersportverbond

Heb jij passie voor sport én online marketing? Weet jij hoe je sterke online campagnes ontwikkelt? Ben jij iemand die statistieken benut om de volgende campagne nóg beter te maken? En wil je werken aan een nog meer sportminded Nederland? Dan is de vacature online marketeer bij de Nevobo en het Watersportverbond iets voor jou!

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) vertegenwoordigt zo’n 1.000 clubs en 120.000 leden. Het Watersportverbond bestaat uit én maakt zich sterk voor circa 400 verenigingen (zeilen, motorbootvaren, kanovaren, boardsports) met in totaal 80.000 leden. De Nevobo en het Watersportverbond zijn gevestigd in het nieuwe kantoorpand DeWeerelt in Utrecht, samen met de Nederlandse Golf Federatie, de Koninklijke Nederlandse Hockeybond en de Nederlandse Skivereniging. DeWeerelt huisvest ook diverse andere sportorganisaties. Alle partijen hebben een hart voor de sport en kunnen en willen elkaar verder helpen.

Vanuit deze samenwerking zoeken de Nevobo en het Watersportverbond een collega die ervoor zorgt dat onze online kanalen maximaal worden benut. Met het Watersportverbond en de Nevobo bedienen we diverse typen sporters. We willen onze sporters, maar ook nieuwe doelgroepen, beter leren kennen. Met gerichte, relevante en persoonlijke berichten willen onze (potentiële) sporters en fans beter bereiken.

Wat ga je doen?
· Je werkt zowel adviserend als uitvoerend mee met de communicatieteams van de twee sportbonden om de exposure van onze sporten te vergroten.
· Je ontwikkelt gerichte marketingacties en –campagnes die concreet bijdragen aan conversie op het gebied van onder meer sportdeelname en ticketing.
· Je zet acties op die onze fanbase verrijken.
· Je bent verantwoordelijk voor alle advertentiecampagnes op de online en social media kanalen van onze organisaties. Denk aan Facebook en Instagram, maar ook aan SEO en SEA.
· Je analyseert onze online content en campagnes en optimaliseert deze waar nodig.
· Je helpt en denkt mee om commerciële kansen te benutten.

Wat vragen we?
· HBO werk- en denkniveau.
· Nul tot drie jaar werkervaring.
· Op de hoogte van de laatste online trends en ontwikkelingen.
· Kennis van/ ervaring met het optimaliseren van websites, SEO, SEA, Google Analytics, CMS-systemen en social advertising.
· Kennis van/ervaring met Blueconic en/of Salesforce is een pre.
· Initiatiefrijk & hands-on: je ziet kansen en pakt deze op. Je ziet foutjes en zet deze recht. Je zet je schouders onder nieuwe projecten.
· Je bent analytisch ingesteld, maar kunt analyses razendsnel omzetten in concrete acties.
· Je bent een positief persoon, enthousiast, ondernemend, resultaatgericht en een goede teamplayer.
· Je hebt passie voor sport.

Wat bieden we?
· Een gevarieerde en leerzame baan, verdeeld over de communicatieteams van twee ambitieuze organisaties.
· De kans om de online strategie van twee van de grootste sportbonden van Nederland neer te zetten en uit te bouwen.
· Een geweldige, sportieve werkomgeving in het hart van de Nederlandse sport.
· Salarisschaal 6 conform CAO Sport.
· Tijdelijk dienstverband van één jaar met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.

Sollicitaties
Heb je interesse en voldoe je aan de eisen? Mail dan je CV en motivatie voor 15 januari aanstaande naar communicatie@nevobo.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin van Berkel (Manager Communicatie en Media bij de Nevobo) via 06-52602482.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.