• Publicatie 19-12-2017

Twente Cup: Twents vrouwenvolleybalspektakel in Almelo

In het nieuwe jaar spelen vier Twentse topploegen in Almelo om de 'eer van Twente'.

Op 4 januari wordt in de IISPA te Almelo de Twente Cup voor vrouwen georganiseerd. In Noord Nederland is het een jaarlijks gebruik om in de eerste week van januari de Noord-Nederland Cup te organiseren voor de beste zes of vier teams van Noord Nederland. Een dergelijk toernooi moet ook in volleybalbolwerk Twente, met ontzettend veel topteams binnen de grenzen, opgezet kunnen worden dacht sportbedrijf Almelo. Zij hebben samen met de Nevobo de kar getrokken om de teams in Twente te benaderen en warm te maken voor dit toernooi. Dit resulteerde in een mooi deelnemersveld.

Als eerst geplaatst team is Eurosped van de partij. Zij doen het de laatste weken ontzettend goed in de Eredivisie. Afgelopen weekend hebben zij zelfs in een zinderende wedstrijd de regerend landskampioen en huidig ongeslagen koploper Sliedrecht Sport aan hun zegekar gebonden.
 Naast Eurosped zal ook de herbstmeister van de Topdivisie, Ecare Apollo 8 in Almelo strijden om de Twente Cup. Zij laten in de competitie een indrukwekkende reeks van zeven winstpartijen op rij zien, waarvan de laatste vijf zelfs zonder setverlies.
Een andere herbstmeister dat ook op 4 januari in Almelo acte de présence geeft is Krekkers. Zij staan in de Eerste Divisie A bovenaan. Krekkers heeft alle competitiewedstrijden met winst afgesloten, maar verloor alleen van de andere twee Twentse ploegen uit de top 3, Dynamo Tubbergen en Springendal Set-Up’65 2. Dit laatstgenoemde team maakt het kwartet in Almelo compleet. Helaas kon het eerste team van Set-Up’65 dit jaar niet aanwezig zijn, maar het tweede team uit Ootmarsum zal graag willen laten zien dat zij niet voor niets op plek 3 in de Eerste Divisie staan. Al met al een mooi deelnemersveld in Almelo.

De eerste wedstrijden starten 4 januari om 18:45 uur, de zaal is vanaf 18:00 uur open. De finalewedstrijden worden om 21:00 uur gespeeld. De entree is gratis voor dit Twents volleybalspektakel, een mooie avond in de IISPA voor de Twentse volleyballiefhebbers.

Programma:
18:45 uur         Eurosped – Springendal Set-Up’65 2
                           Ecare Apollo 8 – Krekkers
21:00 uur         Finale om plekken 1 en 2
                           Finale om plekken 3 en 4

Adresgegevens:
IISPA, Stadionlaan 60 Almelo