Ook bondscoach van de Oranje volleybaldames Jamie Morrison en zijn assistent Eelco Beijl hebben als videoscout van Oranje gewerkt <br>(Foto Hoogendoorn)
  • Publicatie 26-09-2017

Toptrainer worden? Verrijk je kennis als videoscout!

Volg dezelfde weg als Jamie Morrison en Eelco Beijl

Heb je ambities om een toptrainer/coach te worden? Wil jij jezelf nog beter bekwamen in de tactieken en patronen van de volleybalsport? Wellicht ben jij dan degene die wij gaan opleiden als videoscout van de Nederlandse Volleybalbond!

Als videoscout ondersteun je de technische staf van Oranje met onmisbare data van zowel het eigen team als de tegenstanders. Doordat je op een andere manier naar het spel leert kijken, werk je bovendien ook aan je eigen trainer/coachkwaliteiten.

Voorbeelden van (top)trainers die deze route ook hebben bewandeld, zijn er genoeg. Bondscoach van de Oranje volleybaldames Jamie Morrison is zo begonnen, zijn assistent Eelco Beijl volgde hetzelfde pad en ook Talentcoach en voormalig assistent-bondscoach Arnold van Ree was een tijd videoscout: “Mijn periode als videoscout liet me volleybal op een compleet andere manier begrijpen; ik leerde veel scherper naar het spel kijken. Wat mij betreft een voorwaarde voor succesvol coachen! Bovendien dragen je analyses direct bij aan het eindresultaat.“

De opleiding tot videoscout kun je zien als een bijzonder zinvolle investering in je trainer/coachschap. De Nevobo biedt mensen die willen worden opgeleid de kans om:
 - hun kennis en kunde bij te schaven in een topsportomgeving;
 - onder deskundige begeleiding de rol van videoscout onder de knie te krijgen;
 - bij gebleken geschiktheid te worden aangesteld in de staf van de nationale jeugdteams.

Van toekomstige scouts vragen wij commitment om er (vrije) tijd in te stoppen: Er zal veel geoefend moeten worden. Handigheid met computers is een pré, maar geen noodzaak. 

Heb je interesse om tot videoscout te worden opgeleid:, mail dan zo snel mogelijk (vóór dinsdag 3 oktober 2017) je CV en motivatie naar sanne.van.der.linden@nevobo.nl, medewerker Topsport.