• Publicatie 13-02-2017

Subsidie voor beginnerscursus TC in 2017

Cursus om de uitvoering van technische commissietaken makkelijker te maken

Het is niet bepaald makkelijk om teamindelingen te maken, trainers te werven, met ouders en spelers te communiceren en daarnaast een mening te hebben over het technische niveau binnen de vereniging. Veel verenigingen vroegen de Nevobo daarom of er ook ondersteuning beschikbaar was voor hun technische commissie. TC-ondersteuning was wel beschikbaar, maar versnipperd en niet duidelijk vindbaar. De bond heeft daarom speciaal voor technische commissies een beginnerscursus ontwikkeld.

In deze beginnerscursus, die voor alle technische commissieleden van toegevoegde waarde kan zijn, gaan we in op de taken van een TC, de verschillende onderdelen en komen het maken van een jaarplanning voor de TC, het omgaan met moeilijke beslissingen, het technische beleid van de vereniging aan bod. Voor zowel beginnend als ervaren TC-leden is de module waardevol..

Omdat de TC een belangrijke spil is voor het niveau binnen clubs, is er in 2017 een subsidie van € 50 per deelnemer beschikbaar. Dit zorgt er voor dat de beginnerscursus, die bij veel aanbieders € 65 euro* kost, voor maar de club maar € 15 p.p. kost. Deelnemers krijgen hiervoor twee bijeenkomsten waarin zij veel basiskennis opdoen en samen met andere TC-leden leren de puntjes op de i te zetten.

Meld je snel aan bij de erkende ondernemer van de Volleybalacademie in jouw regio. Lees hier meer over de subsidie en de voorwaarden die hier aan verbonden zijn.

*de ondernemers zijn vrij om af te wijken van deze adviesprijs.