• Publicatie 19-02-2018

Selectietrainingen RTC’s 22 april

Regionale Training Centra op zoek naar jong volleybaltalent

Clubs met jong talent in de gelederen opgelet! Op zondag 22 april staan de selectietrainingen voor de Regionale Training Centra (RTC’s) voor het nieuwe seizoen op het programma. In Almelo, Apeldoorn, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Weert en Zaanstad mogen aangemelde talenten hun volleybalkunsten laten zien aan de RTC-trainers.

Dus, ben of ken je een talent met ambitie? Meld je vanaf vandaag aan via het aanmeldingsformulier!

Selectiecriteria RTC
Om beter in te kunnen schatten of een beoogde jeugdspeler/speelster ook echt talent heeft, hebben wij een aantal herkenningscriteria opgesteld, klik daarvoor hier.

Locaties en leeftijdscategorieën
In Overzicht selectiedagen RTC seizoen 2018-2019.pdf vind je waar welke meiden en jongens per leeftijdscategorie kunnen deelnemen aan de selectiedag.

Informatie voor ouders
Volleybaltalent kan niet opbloeien zonder steun van zijn of haar ouders. Deelname aan het RTC-programma vraagt dus ook wat van hen. In het RTC informatiepakket voor clubs staat ook kort beschreven wat er wordt verwacht  als hun kind wordt geselecteerd voor dé talentopleiding van Nederland.

Voornamere rol clubs in RTC nieuwe stijl
Onlangs berichtten wij dat de structuur van onze Regionale Training Centra vanaf seizoen 2018-2019 zal veranderen. Om de kwaliteit van de opleiding te verhogen, wordt er nadrukkelijk samenwerking gezocht met clubs. Doel is om kennis beter te delen, de rol van clubs te vergroten en daarmee de opleiding duurzaam te versterken. Ook worden zaal- en beachvolleybal geïntegreerd in één hoogwaardig instroomprogramma, dat 11 maanden duurt.