• Publicatie 20-10-2017

"Beginnerscursussen groot succes!”

Over de subsidie voor de beginnerscursus in 2017

Veel verenigingen kampen nog steeds met een tekort aan goed technisch kader. Daarom heeft de Nevobo ook in 2017 subsidie beschikbaar gesteld voor het opleiden van trainers en coaches. Dit jaar heeft de bond daarbij expliciet ingezet op beginnerscursussen. € 40.000,- werd vrijgemaakt voor het subsidiëren van een beginnerscursus Training Geven, Coachen of Technische Commissie bij één van de acht opleiders.

Lagere drempel
“Wij merken dat de drempel om een cursus te gaan volgen voor deelnemers een stuk lager ligt”, aldus Pim Scherpenzeel van Scherp Volleybal (een van de ondernemers die deze beginnerscursussen aanbied). “Bovendien nodigt de subsidie verenigingen uit om actief te werven voor meerdere deelnemers, omdat er per deelnemer €50,- beschikbaar is.” En dus heeft alleen Scherp Volleybal (één van de acht opleiders) dit jaar tot nu toe negen beginnerscursussen georganiseerd in Regio West, met in totaal ruim 100 deelnemers.

Pim Scherpenzeel van Scherp Volleybal tijdens een Beginnerscursus Coachen bij SV Tovo in Utrecht

Goed besteed
 “Dat is heel mooi,” zegt Scherpenzeel, “want goede, opgeleide trainers zorgen voor betere instroom van nieuwe leden en voor het behouden van bestaande leden. De €40.000,- die hiervoor door Nevobo beschikbaar is gesteld, wordt dus uitermate goed besteed. Opleiders kunnen de cursus op deze manier (bijna) gratis aanbieden, clubs krijgen veel meer deelnemers op de been en dus zijn de cursussen ook sneller dicht bij huis te volgen. Een win-winsituatie!”

Dat de subsidie goed besteed wordt, zeggen ook de deelnemers van de beginnerscursussen . “Het was een professionele cursus met ruimte voor diepgang en discussie. Ik ben echt bewuster gaan nadenken over mijn handelen als trainer/coach!”, zegt een cursist van sv Tovo. Iemand van Majella vult aan: “het was heel boeiend, leerzaam en ook leuk om te doen. De trainer was professioneel en flexibel! Ik heb een hoop nieuwe inzichten gekregen om naar trainingen te kijken vanuit andere perspectieven.”

Ook profiteren?
De subsidie geldt voor het kalenderjaar 2017 en is dus nog twee maanden beschikbaar. Bij de meeste Nevobo opleiders  heb je de mogelijkheid de cursus naar je eigen club te halen of om aan te sluiten bij een Beginnerscursus Training Geven die in de planning staat. Klik hier voor meer informatie .