De jongens van RTC Nijmegen met hun gouden medailles
  • Publicatie 16-04-2018

Rotterdam en Nijmegen winnaars NK RTC 2018

RTC-meiden Rotterdam en RTC-jongens NIjmegen  veroveren de titel

Afgelopen zondag, 15 april werd in de Jan Massinkhal in Nijmegen het 3e NK voor teams van de Regionale Trainingscentra (RTC), de talentopleiding van de Nevobo, gespeeld. Vier teams van jongens jonger dan 15 en negen teams van meiden tot 14 jaar streden om de nationale titels in hun leeftijdscategorie. In de finales bleken de meiden van RTC Rotterdam en de jongens van RTC Nijmegen de sterksten.

Meisjes
De kruisfinales (plaats 1-4) ging bij de meiden tussen RTC Rotterdam – RTC Groningen en RTC Almelo – RTC Nijmegen. Rotterdam plaatste zich in twee sets overtuigend voor de finale (25-16 en 25-15). De halve eindstrijd tussen de teams uit Almelo en Nijmegen was een stuk spannender, maar met twee maal 25-23 was het Almelo dat aan het langste eind trok.

De strijd om de derde plaats werd een spannende driesetter, waarbij het brons uiteindelijk naar de Nijmeegse meiden ging.  In de eerste set van de titelfinale stoomde RTC Rotterdam, na een stroeve start,  voortvarend door naar setwinst. In het tweede bedrijf waren de rollen totaal omgedraaid en was het Almelo dat de lakens uitdeelde. In de beslissende doorgang was het opnieuw Rotterdam dat het beste spel liet zien, waarmee het de terechte winnaar werd van het Nederlands kampioenschap h(25-18 12-25 15-08). 

Jongens
Bij de jongens ontbrak RTC Weert helaas op het NK, waardoor de andere teams twee keer tegen elkaar moesten spelen.  Al na drie speelronden werd duidelijk dat RTC Nijmegen de sterkste was. De strijd om het zilver en brons was een stuk spannender. De laatste wedstrijd tussen nummer 2, RTC Groningen, en nummer 3, RTC Rotterdam, moest de beslissing brengen. Groningen bleek de beste papieren te hebben en veroverde daarmee het zilver. 

Voormalig Oranje spelverdeler Yannick van Harskamp reikte de prijzen uit aan de gelukkige winnaars. 

Eindstand NK RTC 2018

No.JongensNo. Meisjes
1RTC Nijmegen1RTC Rotterdam
2RTC Groningen2RTC Almelo
3RTC Rotterdam3RTC Nijmegen
4RTC Almelo4RTC Groningen
  5RTC Apeldoorn
  5RTC Alkmaar
  7RTC Sittard
  7RTC Weert
  9RTC Friesland