• Publicatie 18-01-2018

Rijk Kelderman overleden

Een geliefd en gewaardeerd volleybalman is niet meer. Met grote verslagenheid nam de Nevobo gisteren kennis van het overlijden van Rijk Kelderman (59 jaar). Kelderman was niet alleen op veel fronten actief bij zijn club, SSS Barneveld, ook door ons en in de internationale volleybalwereld werd Rijk gewaardeerd vanwege zijn tomeloze inzet als vrijwilliger bij legio internationale evenementen.

Voorafgaand aan alle wedstrijden in SSS-thuisbasis sportcentrum De Meerwaarde zal vanavond en zaterdag één minuut stilte in acht worden genomen om stil te staan bij het overlijden van Rijk.

Supervrijwilliger
Naast alle vrijwillige functies die Kelderman bij SSS vervulde (25 jaar manager dames 1, scheidsrechter 1e divisie volleybal, teller bij het 1e mannenteam, begeleider mini’s), leverde hij ook graag zijn bijdrage aan internationale evenementen in Nederland, onder andere als court manager. Dat deed hij, op zijn Rijk’s, met veel inzet en passie. Ook floot hij in de 1e volleybaldivisie, bij beachvolleybalwedstrijden, was hij verdienstelijk lid van de Beach Arbitragegroep en begeleidde hij jong talent.

Rijk leek, thuis bij zijn broer, goed herstellende na een hartaanval en daarop volgende zware operatie. Toch moest hij wegens complicaties terug naar het ziekenhuis, waar hij dinsdagmiddag is overleden.

Wij wensen Rijk’s familie, vrienden en iedereen die hem lief had heel veel sterkte met het dragen van hun grote verlies. Ook wij, personeel, bestuur, de Beach Arbitragegroep en het Event Team van de Nevobo, zullen Rijk vreselijk missen.