• Publicatie 27-11-2017

Nog veel te doen in 2017 in de regio Oost!

De jaarkalender met alle bijeenkomsten staat n├║ online

Wij begrijpen dat alle verenigingen een druk bestuursleven hebben en dat het daarom soms moeilijk is om aanwezig te kunnen zijn bij bijeenkomsten die op korte termijn door ons gepland worden. Om deze reden hebben wij een jaarkalender gemaakt met daarin de (vastgestelde) bestuurders-bijeenkomsten die door het regiokantoor worden georganiseerd. Zo kun je deze datums alvast in je agenda noteren. Omdat wij ook begrijpen dat de reisafstand naar bepaalde bijeenkomsten soms groot is, organiseren wij nu meer bijeenkomsten in je eigen speelgebied waardoor de reisafstand wordt verkort.

De jaarkalender voor komend seizoen is hier te vinden. Hier kun je je ook direct aanmelden voor, of meer informatie vinden over de diverse bijeenkomsten. Dit is een levend document, wat betekent dat wanneer wij nieuwe bijeenkomsten plannen of wanneer een locatie bekend is, wij dit in de kalender aanpassen. Handig dus om dit regelmatig eens te bekijken.

November volleybalcafé-maand
Een belangrijke maand in deze kalender is november. Dan gaan we van start met onze Volleybalcafé-maand, waarin we in de gehele maand in alle speelgebieden in de regio te vinden zijn! Het volleybalcafé is een avond om met verenigingen bij elkaar te komen en om de afstand naar elkaar te verkleinen. Het idee van het volleybalcafé is om twee keer per jaar bij elkaar te komen, waarin we aan de ene kant actuele thema’s de revue zullen laten passeren en aan de andere kant de invulling vooral willen laten ontstaan op de avond zelf. We zullen met elkaar praten over volleybalonderwerpen die zowel bestuurs- & TC-zaken aangaan én promotie van het indoor-, beach-, en paravolley. Ook kijken we waar we verbindingen tussen verenigingen kunnen leggen en gaan we op zoek naar good practices! Het volleybalcafé is een informele bijeenkomst. Wat ons betreft de ideale gelegenheid voor volleybalbestuurders om op de hoogte te blijven over alle ontwikkelingen in de regio en om andere verenigingen eens beter te leren kennen. Daarom zouden we het erg leuk vinden om alle verenigingen op één van deze avonden te zien.

Je kunt je nog aanmelden voor de volgende bijeenkomsten:
- Regio Achterhoek        Datum: Maandag 27 november   Locatie: Hengelo (gld)                       Aanmelden
- Regio Twente                Datum: Dinsdag 28 november     Locatie: Sportal de Veste, Borne     Aanmelden

Regiosymposium
Ons regiosymposium zal dit jaar plaatsvinden in Twello op woensdag 6 december. Vanaf 18.00 uur zullen wij iedereen ontvangen met soep en broodjes. Om 19.00 uur starten we met een kort formeel gedeelte met daarin een terugblik op afgelopen volleybalseizoen en kijken we vast vooruit naar het volleybaljaar 2018. Ook zullen de Bondsraadstukken aan de orde komen welke vanaf half november hier te vinden zijn.
Tijdens het tweede deel van de avond willen we jullie graag informeren en inspireren over een divers aantal thema’s. Er is ruimte om 1 sessie bij te wonen, vraag dus gerust collega commissie- of bestuursleden mee wanneer je van meerdere thema’s input mee naar huis wil nemen.

Binden en boeien van jongens – Lukt het jullie vereniging om jongens voldoende te blijven enthousiasmeren en ze te behouden voor de club? Of zijn jullie zoekend naar de wijze waarop dit het beste kan? Het binden en behouden van jongens is voor veel verenigingen een belangrijk aandachtspunt. De inspiratiesessies is bestemd voor bestuurders, jeugdcommissies, technische commissies en trainers van verenigingen die het jongensvolleybal extra willen stimuleren. De bijeenkomst richt zich specifiek op het beleidsmatige deel.
Presteren met communiceren – De manier waarop we met elkaar communiceren verandert snel. Ook binnen jouw vereniging zal dit aan de orde zijn. Welke middelen kies je voor de vereniging? Hoe kan je met de juiste communicatie nieuwe leden werven? Hoe kan je vrijwilligers waarderen en behouden? En hoe zorg je dat de vereniging niet alleen zelf communiceert, maar dat de club ook de kracht van ambassadeurs benut? Deze vragen staan centraal tijdens de sessie Presteren met communiceren. De bijeenkomst geeft jouw vereniging vele handvatten om een grote stap te zetten op het gebied van communicatie. De inhoud van de sessie is een mix tussen slimme strategische keuzes, de kansen van de diverse communicatiemiddelen, handige manieren om de communicatie te organiseren, inspirerende content en vele praktische tips en good practices. Tip: neem iemand mee die zich binnen de vereniging bezig houdt met de communicatie.
Sportief Besturen – Dit is een interactieve workshopavond waar, onder begeleiding van een trainer, verenigingsbestuurders met elkaar in gesprek gaan over dilemma’s waar je als bestuurder tegen aanloopt en hoe je dit zo op kan lossen dat alle partijen hier tevreden mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken die te maken hebben met ouders die zich misdragen, trainers die hun afspraken niet nakomen en waar leden over komen klagen of de weerstand bij het betrekken van leden bij de taken die uitgevoerd moeten worden binnen de club.
Alledaagse voorbeelden uit de praktijk komen dus aan bod, gekoppeld aan een theorie die bestuurders helpt deze dilemma’s constructief op te lossen. Met als doel het voor bestuurders makkelijker en leuker te maken hun werk te doen!
In verband met de catering is aanmelding (klik hier) zeer gewenst.

Binden en Boeien van Jongens
Op maandag 18 december zal in De Veste in Borne wederom de workshop "binden en boeien van jongens" worden gegeven. Lukt het jullie vereniging om jongens voldoende te blijven enthousiasmeren en ze te behouden voor de club? Of zijn jullie zoekend naar de wijze waarop dit het beste kan? Het binden en behouden van jongens is voor veel verenigingen een belangrijk aandachtspunt. De inspiratiesessies is bestemd voor bestuurders, jeugdcommissies, technische commissies en trainers van verenigingen die het jongensvolleybal extra willen stimuleren. De bijeenkomst richt zich specifiek op het beleidsmatige deel. Klik hier om je aan te melden.

Sportief Besturen gaat door in 2018
Na de geslaagde editie van afgelopen maand in Ravenstein, met bestuursleden van Avance, de Weekenders, Voreo, Vocasa en Ikaros zijn er weer een heel aantal verenigingsbestuurder een beetje wijzer geworden. Maar ook in 2018 gaan we weer door. Neem jij ook deel aan de workshop "sportief besturen"?Dit is een interactieve workshopavond waar, onder begeleiding van een trainer, verenigingsbestuurders met elkaar in gesprek gaan over dilemma’s waar je als bestuurder tegen aanloopt en hoe je dit zo op kan lossen dat alle partijen hier tevreden mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken die te maken hebben met ouders die zich misdragen, trainers die hun afspraken niet nakomen en waar leden over komen klagen of de weerstand bij het betrekken van leden bij de taken die uitgevoerd moeten worden binnen de club.
Alledaagse voorbeelden uit de praktijk komen dus aan bod, gekoppeld aan een theorie die bestuurders helpt deze dilemma’s constructief op te lossen. Met als doel het voor bestuurders makkelijker en leuker te maken hun werk te doen!
In januari zal er weer een editie plaatsvinden in de omgeving Salland. voor meer informatie kun je contact opnemen met Kira Schorn (kira.schorn@nevobo.nl)