Zaanstad viert het kampioenschap in de Topdivisie
  • Publicatie 07-06-2017

Promovendus Zaanstad vult laatste Eredivisieplek in

Volgende week uitsluitsel verwacht over PrismaWorx VC Weert

Nadat eerder deze maand bekend werd welke 18 teams (9 mannen- en 9 vrouwenteams) een licentie hebben gekregen voor de Eredivisie Volleybal seizoen 2017-2018, is ook de laatste plek bij de heren vergeven. Het eerste recht voor deze laatste plek is voor de volleyballers van Zaanstad, de kampioen van de Topdivisie. De licentieaanvraag van Zaanstad is door het onafhankelijke expertpanel beoordeeld. Op basis van het advies van het expertpanel heeft de Nevobo de licentie toegekend aan Zaanstad.

Het eerste recht voor de laatste plek bij de dames is voor PrismaWorx VC Weert, dat net als Zaanstad kampioen werd in de Topdivisie. De licentieaanvraag van deze Eredivisie organisatie is nog in behandeling. In de loop van volgende week wordt hier uitsluitsel over verwacht.

De complete indelingen van de Eredivisies (seizoen 2017-2018) zien er als volgt uit:

Eredivisie  Volleybal HerenEredivisie Volleybal Dames
Abiant LycurgusCoolen-Alterno
Draisma DynamoEurosped
TT Papendal/ArnhemFlynth Flamingo's  Activia (FAST)
Inter  RijswijkTT Papendal/Arnhem
SV Land  TaurusPeelpush
Seesing  Personeel OrionRegio Zwolle  Volleybal
Coníche  Topvolleybal Zwolle Springendal-Set-Up'65
Vallei  Volleybal PrinsSliedrecht Sport
Advisie/SSSVC Sneek
Zaanstad PrismaWorx VC Weert  (o.v.b.)


Knappe prestatie

“Waar in het verleden de licentie eisen van de Top- en Eredivisie dichtbij elkaar lagen, is dat met de nieuwe opzet van de Eredivisie niet meer het geval”, zegt Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo. “Bij de stappen die de Eredivisie organisaties de afgelopen twee jaar met elkaar hebben gezet om te werken aan de collectieve ambities, zijn de Topdivisie organisaties steeds uitgenodigd om samen op te trekken. Het is een knappe prestatie dat Zaanstad het voor elkaar heeft gekregen om al te voldoen aan het eisenpakket wat er voor deelname aan de Eredivisie Volleybal ligt en we hopen van harte dat het PrismaWorx VC Weert ook lukt.”

“Net als bij de andere Eredivisie organisaties realiseren we ons met elkaar ook dat we er nog niet zijn”, vervolgt Davio. “Het realiseren van de collectieve ambities is een continu proces, waarbij er nog voldoende uitdagingen zijn op het gebied van sportieve kwaliteit, accommodaties, bereik en financiële slagkracht van de Eredivisie Volleybal. Komend jaar wordt benut om verder met elkaar op te trekken en de volgende stappen te zetten. Daarbij kijken we samen met de clubs naar de ervaringen van het afgelopen seizoen, inclusief de verbetering van de huidige opzet voor de play-offs”.