Ronald Bakker/Volco
  • Publicatie 14-05-2018

Prachtige bekerfinales regio Noord

Afgelopen zaterdag 12 mei zijn de bekerfinales regio Noord gespeeld in Ommen. In een volgepakte sporthal ‘de Carrousel’ werden de wedstrijden gespeeld op het scherpst van de snede.

14.00 uur startte de dames- en herenfinale in de B-categorie voor teams tot en met de 2e klassen. Jan Hoekstra, bondsraadslid, opende het toernooi en vroeg daarbij nog een minuut stilte voor Teun Jan Scheer. Na dit mooie moment konden de wedstrijden beginnen. Bij de heren speelden Quinto 2 tegen Lycurgus 7 en na de 2 – 0 voorsprong leek het of Quinto relatief eenvoudig de winst zou pakken. Lycurgus herpakte zich en nam snel een ruime voorsprong in de 3e set. Het ervaren team van Quinto liet zich echter niet kennen en pakte punt na punt terug en trok uiteindelijk bij 26-24 toch de winst van de set en dus de wedstrijd naar zich toe.
Bij de dames ging het kampioenschap tussen vc Joure 2 en Hake Tjoba 4. Al snel bleek hier vc Joure een maatje te groot voor de dames van Tjoba. Ondanks felle tegenstand en mooie punten ging hier de winst in 3 – 0 naar vc Joure.

Nadat de zaal weer schoongemaakt was na de huldiging van de eerste kampioenen begonnen om 16.00 uur de finales in de A-categorie voor teams van 1e klasse tot en met 3e divisie. Hier speelden bij de heren Side Out 2 en Emmen’95 1. Emmen begon voortvarend en stond al snel voor met 2 – 0. Dat liet Side Out natuurlijk niet over zich heenkomen en met fanatieke aanmoediging van het publiek trokken ze de 3e set naar zich toe. In de spannende 4e set leek het lang dat ze ook een beslissende 5e set gingen halen, maar bij 26-24 was het toch Emmen’95 die er met de winst van door ging.
De damesfinale was vanaf het begin een echte bekerfinale met erg goed spel van beide kanten. De dames van Animo’68 speelden tegen die van Grijpskerk en de eersten namen brutaal een 2 – 0 voorsprong. Dit ondanks het feit dat ze in de competitie een klasse lager spelen.
 In de 3e set kwam Grijpskerk echter op stoom en met een aantal individuele sterke acties werd die set gewonnen, evenals ook de 4e set. Dus hier wel een beslissende set. Hierin kon Animo, ondanks erg goede ralleys niet meer dat doen, wat in de eerste twee sets wel lukte. Grijpskerk kon daardoor als winnaar de beker uit handen van Herman Meppelink ontvangen.

Het was een zeer geslaagde middag, wij danken alle scheidsrechters en Volco voor weer een vlekkeloze organisatie.