Michel Everaert
  • Publicatie 09-12-2016

Van Tarel, Everaert en Guidetti in FIVB commissies

Drie Nevobo medewerkers in commissies wereldvolleybalbond

De raad van bestuur van de FIVB heeft deze week haar nieuwe commissies gepresenteerd. Drie Nevobo medewerkers zijn verkozen in een commissie van de wereldvolleybalbond: Peter van Tarel (Development Commission), Michel Everaert (Beach Volleyball Commission) en Giovanni Guidetti (Technical and Coaching Commission).

Peter van Tarel

Peter van Tarel werkt als regiomanager voor Nevobo Oost en wordt lid van de Development Commission van de FIVB. Van Tarel staat bekend als een expert op het gebied van sportstimulering en breedtesport.

De Development Commission stimuleert door middel van projecten en subsidies volleybal over de hele wereld. Daarnaast wordt getracht de kwaliteit van bonden, trainers en faciliteiten te verbeteren.

Van Tarel was vorige week namens de Nevobo op werkbezoek in Nepal op uitnodiging van de Nepalese volleybalbond. Zijn expertise werd gevraagd om meer structuur aan te brengen in het beleid van de ambitieuze Nepalese bond.

Michel Everaert

Michel Everaert, directeur sport van de Nevobo, wordt secretaris van de Beach Volleyball Commission. Deze aanstelling is geen verrassing aangezien Everaert ook al voorzitter is van de Europese beachvolleybal commissie en onderdeel uitmaakt van het CEV en het FIVB bestuur.  

Giovanni Guidetti

De Italiaan Giovanni Guidetti is benoemd als commissielid van de Technical and Coaching Commission. Guidetti leidde als coach de volleybaldames naar zilver op het EK, brons op de FIVB World Grand Prix en een knappe vierde plaats op de Olympische Spelen. Guidetti treft in de Coaching Commission andere zeer bekende coaches als Karch Kiraly, Lang Ping en José Roberto Guimarães (Ze Roberto).