Foto: Mathilde Dusol
  • Publicatie 06-09-2017

Paravolleytalent gezocht!

15 Oktober NOC*NSF Paralympische Talentdag in Amsterdam

Op zondag 15 oktober 2017 is in Amsterdam de negende NOC*NSF Paralympische Talentdag. Op deze dag beoordelen bondscoaches van 15 verschillende Paralympische zomersporten de potentie van de deelnemende sporters. Wordt er bij jouw club geparavolleyd en zitten er (potentieel) talentvolle spelers (12-35 jaar) bij? Laat ze naar Amsterdam komen medio oktober!

Voor wie?
Ook als er geen zitvolleybal op jullie clubmenu staat is de Talentdag een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met zitvolleybal en de andere Paralympische sporten. Je maakt meer kans om uit te worden gekozen als je fysiek beperkt bent. Dat kan variëren van het missen van een paar vingers tot het hebben van een dwarslaesie. Klik hier voor een goed profiel van de gezochte paralympiërs van de toekomst. Bij deze info vind je ook de link naar de Paralympische Sportwijzer, waarin de sporten en de verschillende handicaps worden benoemd.

 Via de Paralympische Talentdag bieden NOC*NSF en de sportbonden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. De dag is opgedeeld in vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronde voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach, een training of aantal testen uit. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat de potentie van deelnemers is voor de beoefende sport en hoe deze aan de slag kunnen gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de selectiedag, aanmelden kan door hier te klikken. Graag tot 15 oktober in Amsterdam!