Foto: VoCASA
  • Publicatie 24-10-2017

Ondersteuning bij plan voor trainersbegeleiding

Elke trainer verdient begeleiding

Voor veel sporters is de trainer dé belichaming van de club; hij of zij ís de club. De trainer is immers bepalend voor hun sportplezier en voor hun sportieve ontwikkeling. Is de trainer goed (geeft hij plezierige trainingen waar iedereen zich thuis voelt en zich ontwikkelt) dan is de club goed. Zo simpel is het!

Elke trainer verdient daarom goede begeleiding, die bewustwording wordt steeds duidelijker. Maar wat betekent dit dan voor jouw vereniging? Wat kan een trainer verwachten als hij of zij bij jullie aan de slag gaat? Veel trainers hebben het gevoel “maar wat te doen”. Niet goed voor het zelfvertrouwen van de trainer, niet goed voor de sporter, niet goed voor de vereniging…. maar wat kun je dan doen?

Trainersbegeleiding, de normaalste zaak van de wereld!
Een goed onderbouwd plan gaat ervoor zorgen dat je trainers langer blijven en dat meer aspirant-trainers “Ja” zeggen tegen de trainersfunctie. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de trainersbegeleider. Deze functie draagt bij aan de kwaliteit van de trainers én de trainingen, waarmee hij of zij het verschil kan maken voor sporters, trainers én de club.

Een trainersbegeleider begeleidt de (minder ervaren) trainers. Gedurende het seizoen bezoeken zij een aantal keer de trainingen. Op basis daarvan geven zij de trainer feedback en tips over het geven van sociaal veilige, plezierige en leerzame trainingen. Dat doen zij per trainer, positief, opbouwend en vanuit een paar eenvoudige basisprincipes.

Wij helpen jouw vereniging met het plan en de uitvoering van de trainersondersteuning. Dat doen we door te ondersteunen bij de zoektocht naar de goede trainersbegeleiders, de trainersbegeleiders bekend te maken met de basisprincipes van trainersbegeleiding en samen te kijken welke trainers behoefte hebben aan ondersteuning.

Door subsidie vanuit het programma ‘naar een veilig sportklimaat’ kan de trainersbegeleiding kosteloos aan de vereniging worden aangeboden. Dus wil jij werk maken van trainersbegeleiding?

Neem contact op via roywassen@outlook.com of vul het aanvraagformulier vereniging in.