• Publicatie 10-02-2017

NK Paravolley Jeugd op 29 april

Wie wordt dit jaar Nederlands jeugdkampioen paravolley?

Op zaterdag 29 april wordt in Houten het Nederlands Kampioenschap Paravolley (voorheen zitvolleybal) georganiseerd. Dit jaar vindt de titelstrijd bij de jeugd plaats in twee categorieën; 10-12 en 13-15 jaar. Ook verenigingen die op dit moment geen paravolley teams hebben, mogen meedoen. Leuk en leerzaam om een keer te ervaren! Meer weten of inschrijven? Mail je vraag of opgave naar Hans Mater via hans.mater@nevobo.nl.

Bij de categorie t/m 12 jaar mag er gespeeld worden met 1x stuit van de bal en bij de categorie t/m 15 jaar spelen we volgens de officiële regels. Het NK begint om 10.00 uur en zal eindigen rond 16.00 uur. Daarna kan iedereen de NK-finale bij de volwassenen gaan bekijken.

Uiteraard zijn er enkele spelregels om een team in te schrijven. Jongen en meisjes zitten samen in één team en het team heeft minimaal één persoon met een handicap. Mocht het team niemand met een beperking hebben, dan zal het team aangevuld worden met spelers(speelsters) vanuit de jeugdselectie. De jonge internationals zullen de jeugdcoaches van de deelnemende teams sowieso ondersteuning bieden bij het coachen. Spelerskaarten zijn niet nodig, wel dient er één teller per team beschikbaar te zijn. Er worden in principe twee sets per wedstrijd gespeeld, maar als er veel inschrijvingen zijn, wordt er op tijd gespeeld.