foto Tjerk Laan
  • Publicatie 20-12-2017

Nevobo begeleidt al ruim 1700 scheidsrechters op het gebied van Weerbaarheid Arbitrage

Nooit meer nerveus op de scheidsrechtersstoel

Als scheidsrechter kun je je wel eens onzeker voelen en met klamme handen op de bok staan. De workshop Weerbaarheid Arbitrage kan scheidsrechters helpen deze onzekerheid te overwinnen. En als club kun je de workshop gratis in eigen huis organiseren.

Arbiters zijn wel eens de “kop van jut”. Kritiek of zelfs scheldpartijen van coaches, sporters of toeschouwers, op elk niveau kan een scheidsrechter hiermee te maken krijgen en dat kan onzeker maken of zelfs leiden tot het stoppen als scheidsrechter. Met de workshop Weerbaarheid Arbitrage maken we de scheidsrechter bewust van de beïnvloedingsfactoren en dagen we hen uit zich hierop voor te bereiden. Met tips en trucs vergroten we de weerbaarheid van de startende- en ervaren scheidsrechters, waardoor ze met meer vertrouwen de bok op stappen.

Al veel verenigingen, waaronder Ecare Apollo 8, hebben de gratis workshop “in huis” georganiseerd. En met succes! In een veilige setting en onder leiding van een Nevobo-opleider bespreken scheidsrechters met elkaar hun ervaringen en kennis. Door met elkaar te delen ga je als scheidsrechter situaties herkennen en kun je je weerbaar(der) opstellen.
In zo’n vier jaar tijd hebben ruim 1700 scheidsrechters, beginnend en ervaren, vrouw en man, jong en oud de workshop gevolgd. Met een gemiddeld cijfer van een 8 voor de inhoud en een 7,7 voor het eindresultaat wordt de workshop goed gewaardeerd.