Links Ben van de Vorle met Huub van Buul. Rechts Fred van Rossum met Wim Rooijakkers
  • Publicatie 14-03-2017

Laatste wedstrijd in de Eredivisie

Afscheid van jurylid Ben van de Vorle en lijnrechter Fred van Rossum

Op zondag 12 maart 2017 is in Sint Anthonis, bij de Eredivisie wedstrijd Flynth Flamingo’s Activia – Sliedrecht Sport, afscheid genomen van heel veel ervaring in de Eredivisie. De heren Ben van de Vorle en Fred van Rossum waren voor het laatst actief op het allerhoogste niveau.

Jurylid Ben van de Vorle (op de linkerfoto) is vanaf de start van de invoering van juryleden in de Eredivisie actief geweest. Daarnaast was hij jaren als scheidsrechter (van 1958 tot 1995) en official op diverse vlakken en niveaus in functie, zowel nationaal als internationaal. Nog steeds is hij betrokken bij de scheidsrechtersopleidingen van de VolleybalAcademie en bezoekt hij als scheidsrechterbegeleider/-beoordelaar diverse wedstrijden in de Topdivisie en lager. Gelukkig raken we zijn expertise nog niet kwijt.
Ben is in 2013 en 2014 reeds onderscheiden met resp, de Gouden Speld en Gouden Officialspeld voor zijn verdiensten voor de Nevobo. Voorzitter van de taakgroep Spelregels, Huub van Buul, bedankte Ben bij zijn laatste wedstrijd hartelijk, middels een oorkonde en bijbehorende attentie, voor zijn tomeloze inzet en kennis in zijn functie als jurylid.

Fred van Rossum meldde zich in 2008 aan voor de opleiding tot lijnrechter, waarna hij direct met de vlag in de hand actief werd in de Eredivisie. 9 mooie jaren volgden in de Eredivisie. Daarnaast is hij ook al vele jaren, 45 om precies te zijn, als scheidsrechter actief voor de Nevobo. En dat is hij nog steeds.
Voor het (meer dan) 40 jaar als official in functie zijn is Fred in 2015 onderscheiden met de Gouden Officialspeld. Met mooie woorden van dank, voor zijn geweldige inzet en vele uren die hij in de arbitrage heeft gestoken, werd Fred toegesproken door Wim Rooijakkers (jurylid en lid van de taakgroep Spelregel). Naast een oorkonde en een bos bloemen, ontving Fred een up to date spelregelboekje. "Zo kun je later nog eens terug lezen hoe de spelregels waren, toen je stopte als lijnrechter", aldus Wim Rooijakkers.

Namens alle volleyballers en de Nevobo, grote dank aan Ben en Fred voor alle officialjaren, op Eredivisie niveau en lager.
Immers, zonder officials geen wedstrijden.