• Publicatie 27-11-2017

Jan de Groot onderscheiden met gouden officialspeld

40 jaar scheidsrechter

Zaterdag 18 november ontving Jan de Groot temidden van zijn team, zoon en kleindochter een oorkonde en een Gouden Nevobo-speld voor zijn 40-jarige inzet als scheidsrechter.

Wij vonden een bewijs van Jan's scheidsrechtersactiviteiten in het voormalige clubblad Time-out van 1980 onder het kopje: 'scheidsrechtervergoedingen 2e helft seizoen 1979-1980' en mogen aannemen dat Jan waarschijnlijk in 1978 voor het eerst de fluit ter hand nam.  Nog steeds fluit Jan elk seizoen minimaal 24 wedstrijden in de promotieklasse en regiodivisie en gaf aan daar nog graag mee door te gaan. 

Beste Jan, niet alleen de Nevobo wil je danken voor je 40-jarige inzet als scheidsrechter maar ook de vereniging. Het is niet voor niets dat bij het uitreiken van de speld door de spelers in het clubhuis voor jou werd geapplaudisseerd. Ik zal mijn best doen om jonge mensen enthousiast te maken om in jouw voetsporen te treden en waardeer het buitengewoon dat je je nog steeds als scheidsrechter inzet voor onze mooie vereniging.

Eerder deze maand  ontvingen Hilke Tol en Joop Beuker al een oorkonde en een Nevobo speld voor hun jarenlange inzet als scheidsrechter. Wanneer Hilke haar eerste wedstrijd floot is waarschijnlijk niet precies meer te achterhalen, maar dat dat meer dan 25 jaar geleden is,  is zeker. Daarom ontving ze uit handen van Bart Bosman een zilveren Nevobo speld. Hilke floot in het verleden nationaal en nu fluit ze ook nog af en toe een wedstrijd in onze hal en wil dat volhouden tot ze ook de speld krijgt die Joop vanavond ontving.Wij vonden een bewijs van Joop's scheidsrechtersactiviteiten in het voormalige clubblad Time-out van 1980 onder het kopje: 'scheidsrechtervergoedingen 2e helft seizoen 1979-1980' en mogen aannemen dat Joop  ongeveer 40 jaar geleden al floot en hij derhalve vanaf nu een gouden Nevobospeld mag dragen. Joop is de vaste scheidsrechter van Dames 11.Lieve Hilke en beste Joop ik wil jullie hartelijk danken voor jullie jarenlange inzet voor een activiteit waar menig lid van gruwt: het fluiten van wedstrijden.