• Publicatie 20-11-2017

21-Minuten-bijeenkomst in DeWeerelt maakt indruk

Ex-judoka Anita Staps doet haar verhaal

In de aftrap van de Week tegen Kindermishandeling (20 t/m 26 november), vonden er op vandaag in twaalf provincies tegelijkertijd 21 Minuten-bijeenkomsten plaats. Op de verschillende locaties vertelden ervaringsdeskundigen hun verhaal over kindermishandeling. In DeWeerelt, het nieuwe hoofdkantoor van KNHB, Nevobo, NSkiV, NGF en het Watersportverbond vond een van de twaalf bijeenkomsten plaats.

Indrukwekkend verhaal

In de bijeenkomsten lag de nadruk op wat een volwassene kan doen voor een kind waar hij/zij zich zorgen over maakt. Een klein gebaar kan vaak al een enorm verschil maken in het leven van een kind.

Bij de bijeenkomst in DeWeerelt vertelde ex-judoka en wereldkampioen Anita Staps haar indrukwekkende verhaal. Staps werd als jonge talentvolle judoka jarenlang misbruikt door haar trainer en vertelde wat veiligheid en onveiligheid voor haar als kind betekende.

Na haar indrukwekkende verhaal gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over wat men kan doen voor een kind, bijvoorbeeld in de context van een sportvereniging of sportbond.

Wat is 21 Minuten?

21 Minuten is een landelijk evenement dat wordt georganiseerd door Ted Kloosterboer en Naomi Dessaur. Ted Kloosterboer is directeur van Stichting Praat en is zelf ervaringsdeskundige. Naomi Dessaur werkt vanuit Dessaur Trainingen en is expert in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Zij traint professionals in hoe zij mishandeling kunnen signaleren, zorgvuldig kunnen handelen en het vervolgens bespreekbaar maken.