• Publicatie 07-06-2017

Henriëtte van Schaffelaar (VC Kessel) Koninklijk onderscheiden

Onderscheiding voor vrijwilligerswerk

Henriëtte van Schaffelaar (57) uit Kessel is op 2 juni door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo ondersteund door wethouder Roland van Kessel van sport van de gemeente Peel en Maas Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd haar onder zomerse omstandigheden te midden van vele bekenden uitgereikt tijdens de seizoensafsluitende feestavond van volleybalvereniging VC Kessel in sportzaal Achter De Häöf.

Deze sportzaal was dan ook de uitgelezen plek om deze onderscheiding aan Henriëtte uit te reiken, want deze sportzaal kan als haar tweede thuis worden betiteld. Haar grote verdiensten voor volleybalvereniging VC Kessel, waarvan gezegd kan worden dat ze een van de drijvende krachten achter het goed en plezierig functioneren van de vereniging is, was dan ook de belangrijkste drager achter het toekennen van deze blijk van waardering aan Henriëtte. Ze is inmiddels al 20 jaar bestuurslid en de laatste jaren tevens waarnemend voorzitter; daarnaast is ze de bindende factor en stimulator achter de bloeiende jeugdafdeling van de vereniging, waarbij ze al meer dan 15 jaar functioneert als voorzitter van de jeugdcommissie en tevens succesvol trainster/coach is van vele jeugdteams van de beginnende volleyballers bij het Cool Moves Volley tot de A-jeugd, waarvan in de loop der jaren menig speelster doorgestroomd is naar het succesvolle eerste team van de vereniging.

Naast haar enorme verdiensten voor VC Kessel en daaraan gekoppeld de samenwerking met andere volleybalverenigingen op het gebied van jeugdvolleybal, waarbij ze aan de wieg heeft gestaan van het VolleybalPlein Noord-Limburg en ook als competitieleidster optreedt bij de Nevobo regio Zuid voor het Cool Moves Volley, zet Henriëtte zich ook al diverse jaren in als vrijwilligster in diverse functies voor de mediatheek van Het Bouwens als ook voor basisschool De Merwijck in Kessel, waar ze onder andere de kookstaf coördineert voor het schoolverlaterskamp van groep 8, lid was van de Ouder-vereniging en hulpouder bij het lezen. Voorheen heeft ze ook als bestuurslid en voorzitter gefungeerd van Stichting Peuterspeelzaal ’t Kevertje in Kessel.

Voordat Henriëtte toetrad tot de VC Kessel-familie en haar toewijding tot de Kesselse volleybalvereniging groeide, was ze diverse jaren bestuurslid en jeugdtrainster van zwem- en waterpolovereniging Mosa Regio (Venlo).

Tot begin dit jaar zette Henriëtte zich naast al het al genoemde ook in voor de Nierstichting, waarvoor ze bijna 15 jaar de collecte coördineerde en na de samengevoegde goede doelen-collecte bleef ze de Nierstichting hierin vertegenwoordigen. Tevens is Henriëtte inmiddels al bijna 10 jaar actief in de mantelzorg.

Nadat Henriëtte van Schaffelaar in 2011 door VC Kessel en haar volleybalteams was genomineerd voor de Vrijwilligersprijs van de gemeente Peel en Maas in de categorie Passie, heeft haar enorme inzet met passie en plezier voor volleybalvereniging VC Kessel, jeugdvolleybal in Peel en Maas en daarbuiten, de scholen, Nierstichting en vele andere zaken nu geleid tot het toekennen van deze Koninklijke Onderscheiding. Deze werd haar te midden van vele leden van de vereniging die haar zo lief is en vele andere ondersteuners, familie en vrienden uitgereikt. Een onderscheiding die haar meer dan toekomt en een zeer verdiende blijk van waardering is voor al het vrijwillige werk dat ze al die jaren gedaan heeft en nog immer met een enorme passievolle inzet doet.