Deelnemende teams TwenteCup 2018 (foto: Jan van den Noort)
  • Publicatie 04-01-2018

Eurosped wint Twente Cup 2018

Met 400 toeschouwers was de IISPA in Almelo het toneel voor een waar Twents volleybalfeest

De IISPA in Almelo was donderdag 4 januari het strijdtoneel voor vier vrouwelijke Twentse topploegen. Sportbedrijf Almelo en de Nevobo hebben de handen ineen geslagen zodat volleybal minnend Twente tijdens de kerstvakantie kon genieten van deze vier teams.

In de eerste ronde speelde Ecare Apollo 8 tegen Krekkers. Beide teams staan op dit moment op de eerste plek in hun competitie, Apollo 8 speelt alleen wel een divisie hoger. Erg spannend werd het niet deze wedstrijd, Krekkers was toch een maatje te klein. Met setstanden van 25-13, 25-15 en 25-17 won Ecare Apollo 8 deze wedstrijd en plaatste zich als eerste voor de finale. Eredivisionist Eurosped nam het op tegen Springendal Set-Up’65 2. Eurosped, normaal spelende tegen het eerste team van Ootmarsum zou toch de finale moeten kunnen halen tegen een tegenstander die twee divisies lager speelt. Maar Set-Up’65 dacht daar in de eerste set toch anders over. Zij speelden met veel energie en wonnen deze eerste set dan ook met 24-26. De tweede set schakelde Eurosped een tandje bij en pakte deze set met 25-9. Ook de derde set ging naar Eurosped, ditmaal met 25-19. Hiermee plaatste ook Eurosped zich voor de finale.

Met ongeveer 400 man publiek was het een geweldige sfeer in Almelo toen de finales van start gingen. Om plekken 3 en 4 speelden Springendal Set-Up’65 2 en Krekkers. De eerste set ging naar Krekkers, met 25-21. Set-up’65 was wakker geschud en dat was ook te zien aan de volgende twee sets. Het team uit Ootmarsum denderde door en won de tweede (12-25) en beslissende derde set met 9-25. Springendal Set-Up’65 werd hiermee 3e, Krekkers eindigde op de 4e plek. Op het andere veld werd de vooraf verwachte finale tussen Eurosped en Ecare Apollo 8 gespeeld. Beide teams wellicht volgend jaar acterend op het hoogste niveau daar Apollo op dit moment de ranglijst in de Topdivisie aanvoert. De teams waren deze finale goed aan elkaar gewaagd. Eurosped wist toch de eerste set binnen te spelen, maar de dames uit Borne vochten zich terug in de wedstrijd door de tweede set te winnen (25-21 en 20-25). In de laatste set zou bepaald worden wie de winnaar van de Twente Cup 2018 zou worden. Eurosped kon net een grotere vuist maken en won de derde set met 25-20 en daarmee ook de wedstrijd. Ecare Apollo 8 werd daarmee 2e in Almelo, Eurosped ging er met de hoofdprijs van door.

Wegens het succes van deze avond en de enthousiaste reacties zijn Nevobo en Sportbedrijf Almelo voornemens dit toernooi ook in 2019, in de tweede week van de kerstvakantie, weer te organiseren.