Joana Vilela Pinto Da Silva, met Benno Elfrink , kaderlid arbitrage N1T (links) en ex international Frans Lodérus
  • Publicatie 30-04-2018

Nationale scheidsrechters van het seizoen gekozen

Wie zijn dit seizoen de terechte winnaars?

Aan het einde van ieder nationaal volleybalseizoen worden de "Scheidsrechters van het seizoen" gekozen. Een mooie geste voor onze officials, die zich ieder jaar weer inzetten om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Een welverdiende, extra blijk van waardering!  #scheidsbedankt

De winnaars van deze mooie titel in de nationale competitie zijn in 2018:

Daniël Jettkandt, scheidsrechter Eredivisie
International Daniël Jettkandt behoort tot de top van de Nederlandse arbiters. Niet alleen om zijn prestaties als scheidsrechter, ook voor wat hij betekent voor aanstormende arbitragetalenten. Daniël is vaste begeleider bij de activiteiten van de Masterclass, waarmee hij veel van zijn ervaring en kennis deelt met zijn mogelijke opvolger(s).

Ruben Raijer, lijnrechter Eredivisie
Ruben wordt geroemd om zijn actieve manier van vlaggen. Hij is resoluut en supersnel met zijn tekens. Dat maakt hem één van de beste lijnrechters in de Eredivisie. “Daar heb je veel aan, daar kun je op bouwen”, aldus de Eredivisie-scheidsrechters.

Joana Vilela Pinto Da Silva, scheidsrechter Topdivisie
Dit jaar is Joana voor het eerst actief in Nederland. Waar zij in Portugal al op hoog niveau heeft gefloten, is zij dit seizoen in de Topdivisie ingestroomd. Dat pakte ze, ondanks de iets afwijkende spelregels van de Nederlandse competitie, geweldig op. Met veel enthousiasme en inzet en tot grote tevredenheid van de teams, heeft ze dit seizoen geacteerd in de Topdivisie. #zijfluittop

Arie Schets, scheidsrechter 2e divisie
Arie is bij uitstek een scheidsrechter die vanwege zijn communicatie en manier van fluiten wordt gewaardeerd door de teams. Diezelfde waardering is er vanuit de aanwijzer, die aangeeft nooit tevergeefs een beroep op Arie te doen. Ook de VS4-deelnemers zijn vol lof over de zorgvuldigheid waarmee hij hen in de praktijk begeleidt. Hulde uit alle hoeken.

Ton van Meurs, scheidsrechter zitvolleybal
Ton is zo’n scheidsrechter die altijd klaar staat om te fluiten. Naast volleybal en beachvolleybal, fluit hij ook al jaren zitvolleybalwedstrijden. Hij helpt de aanwijzer met enige regelmaat uit de brand en is bereid op alle niveaus te acteren. Ton wordt als rustige en fijne collega, zeer gewaardeerd.

Lees hier wie de winnaars van dit seizoen zijn voorgegaan

Zilveren Officialspeld voor Marco van Tol, zitvolleybal
Tijdens het NK Zitvolleybal is aan Marco van Tol een zilveren Officialspeld uitgereikt. Reeds 25 jaar staat hij als arbiter langs het zitvolleybalveld, maar ook in reguliere volleybalwedstrijden klimt hij regelmatig op de bok. Dat wordt zeer gewaardeerd! Groepscoördinator Zitvolleybal Gertjan de Haan had de eer om Marco de zilveren Officialspeld uit te reiken. Van harte gefeliciteerd Marco!