Sliedrecht Sport, de regerend landskampioen bij de dames (fotohoogendoorn.nl)
  • Publicatie 30-06-2017

Best-of-five play-off terug in competitieopzet Eredivisie

Landskampioen organiseert Supercup

Vandaag is de wedstrijdkalender en prioriteitenlijst voor de Eredivisie heren- en dames gepubliceerd. Komend seizoen zullen de beste twee teams uit de kampioenspoule strijden om de titel in een best-of-five play-off serie. Dit is de uitkomst van een evaluatie met de eredivisie organisaties over de competitieopzet.

Zowel bij de heren als bij de dames bestaat de Eredivisie komend seizoen uit tien teams. Na het spelen van de reguliere competitie spelen de beste zes teams verder in de kampioenspoule en de onderste drie teams in de degradatiepoule. Het Talent Team Papendal/Arnhem neemt alleen deel aan de reguliere competitie.

Kampioenspoule

In de kampioenspoule spelen de beste zes teams van Nederland opnieuw een volledige competitie (totaal tien wedstrijden per team). Na afloop hiervan spelen de nummers één en twee van de ranglijst in een best-of-five play-off serie om het kampioenschap van Nederland. Het team dat bovenaan in de kampioenspoule is geëindigd speelt de eerste play-off wedstrijd thuis.

Degradatiepoule

In de degradatiepoule spelen de onderste drie teams opnieuw een volledige competitie (totaal vier wedstrijden per team). Het team dat als laatste eindigt in de degradatiepoule, degradeert naar de Topdivisie.

Europacup

Na afloop van de kampioenspoule zijn de nummers drie t/m zes uitgespeeld, er volgen geen klasseringswedstrijden meer. De kampioen van Nederland eindigt uiteraard als eerste in de eindrangschikking, gevolgd door de verliezend finalist. Voor de nummers drie t/m zes geldt de eindstand van de kampioenspoule voor het Europacuprecht.

Supercup

De Supercup, de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, wordt aan het begin van het seizoen niet meer op neutraal terrein gespeeld. De Nevobo en de eredivisie organisaties zijn overeengekomen dat de landskampioen deze wedstrijd mag organiseren. Dat betekent dat in het weekend van 30 september en 1 oktober de Supercup wordt gespeeld bij Sliedrecht Sport (dames) en Abiant/Lycurgus (heren).