scheidsrechter Jon Lochtenberg
  • Publicatie 22-02-2018

Het arbitrage-beach-stokje wordt overgedragen

Jon Lochtenberg volgt André van der Mark op als Hoofd Arbitrage Beach

Vanaf beachseizoen 2018 worden de lijnen voor de arbitrage in het beachvolleybal uitgezet door Jon Lochtenberg.  Het huidige Hoofd Arbitrage Beach, André van der Mark, draagt met veel vertrouwen zijn functie over.

Jon Lochtenberg is natuurlijk geen onbekende, niet in de beachwereld en niet als kaderlid. Al meer dan 20 jaar fluit Jon op het hoogste niveau beach. En daarnaast vervulde hij al meerdere functies in werkgroepen, in het beach- en zaalvolleybal. Geen groentje dus.

Dit was het moment om het stokje over te dragen, volgens André van der Mark. Vanaf 2010, maar ook al ver daarvoor actief in het beachvolleybal, bekleedde hij de functie Hoofd Arbitrage Beach. Hij heeft voor de arbitragestructuur, zoals die er nu staat, de lijnen uitgezet. "Met nieuw elan aan het roer, kunnen er weer mooie nieuwe stappen gemaakt worden", zegt het scheidende opperhoofd.
André blijft als beleidsontwikkelaar actief in het beleidsteam Arbitrage en werkgroep Arbitrage. Zijn expertise gaat dus niet verloren.

Jon geeft aan veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. Samen met de leden van de taakgroep Arbitrage Beach, alle beachofficials en natuurlijk alle spelers, coaches en supporters van het beachvolleybal wil hij het beachvolleybal nog meer op de kaart gaan zetten. De voorbereidingen voor een mooi seizoen 2018 zijn reeds in volle gang, waarbij naast de nationale beachcompetitie, ook nog eens als toetje het EK Beachvolleybal in eigen land wordt georganiseerd.