• Publicatie 13-04-2017

3 Vragen aan: Peter van Tarel en Joke Davio

Bestuurderscongres: Workshop motorische scholing

De eerste inschrijvingen voor het bestuurderscongres zijn binnen en onze workshopleiders zijn druk bezig met de voorbereidingen. Ben je benieuwd naar de onderwerpen die voorbij komen op het congres? Hieronder alvast een sneakpreview met Joke Davio en Peter van Tarel.

Wat gaat deze workshop mij als bestuurder brengen?
Bestuurders worden constant uitgedaagd om in te spelen op de wensen van leden en kader. Deze workshop biedt perspectief dat inspeelt op een paar van die wensen, zoals nieuw uitdagend aanbod, het creëren van (meer) plezier, het aanspreken van jongens en het verhogen van het niveau. Na afloop heb je voor je eigen vereniging een beeld gevormd wat je ermee zou willen/kunnen en wat je daarvoor nodig hebt.

Motorische scholing klinkt mooi, maar onze vereniging is een basketbal-/volleybalvereniging. Waarom moeten we dan toch breed opleiden?
Tijdens de workshop zullen we wetenschappelijke onderbouwingen aandragen die aantonen waarom brede scholing van belang is voor iedere sportvereniging. Je krijgt voorbeelden te zien hoe je dit eenvoudig kunt inrichten. De vraag is at ons betreft niet òf je breed zou moeten opleiden, maar hóe je dat kunt doen.

Zijn er voorbeelden van atleten die breed zijn opgeleid en zich pas laat hebben gespecialiseerd?
Er zijn voorbeelden van Olympische sporters te over! Denk aan Alexander Brouwer, die pas op 15-jarige leeftijd is begonnen met volleybal. Of Reinder Nummerdor, die op latere leeftijd meerdere sporten heeft gecombineerd. We zullen tijdens de workshop ook voorbeelden laten zien van internationale topspelers die baat hebben gehad bij een brede scholing.

Voor wie? Volleybal- en basketballbestuurders
Wanneer?20 mei 2017 van 10.30 tot 17.00 uur
Earlybird korting De vroege vogels betalen bij inschrijving voor 1 mei slechts 15 euro, daarna betaal je 25 euro per persoon (inclusief lunch en borrel).

 Schrijf je hier in voor het Bestuurderscongres 2017.