Samen de sport versterken!
Samen de sport versterken!
  • Publicatie 04-08-2022

Samen de sport in jullie regio versterken

Wij versterken de sport door onze clubs te professionaliseren. Dit doen wij niet alleen, maar samen met clubs, leden en partners. Benieuwd naar jullie mogelijkheden als gemeente?

Sinds december 2019 zijn wij gestart met het professionaliseren van onze clubs door middel van financiering en begeleiding. Dit doen we niet alleen, maar samen met de clubs, de leden en verschillende partners, waaronder gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat we door samen te investeren in gedeelde ambities de sport sterker maken in de regio. En investeren in duurzame sport is investeren in een vitale samenleving. Met elkaar draag je bovendien bij aan lokale doelstellingen vanuit bijvoorbeeld het Lokaal Sportakkoord. Zo zorg je er samen voor dat jong én oud de mogelijkheid hebben om te sporten, nu en in de toekomst. 

Samen de sport versterken 
Inmiddels staat de teller op 28 geprofessionaliseerde clubs, waar 24 professionals invulling geven aan verschillende ambities, zoals inclusiviteit, opleiden kader en vrijwilligersbeleid. Hiermee worden maar liefst 116 clubs versterkt, mede dankzij 13 gemeenten die ook hun bijdrage hierin leveren. 

Laten we ook in jullie regio samen de sport nog toegankelijker maken. Ga het gesprek aan met de club in jullie gemeente of vraag ons naar de mogelijkheden. We vertellen jullie graag over de kansen die professionalisering biedt. Eerst meer weten? Bekijk dan onze pagina ‘Professionaliseren, voor partners’ waar je onder andere de position paper ‘Professionaliseren’ vindt en de inspirerende succesvideo van de samenwerking van clubs in regio Rotterddam.  

Neem contact op 
Onze ambities zijn duidelijk! Graag komen we in contact om gezamenlijk de sport te professionaliseren en daarmee te versterken, voor iedereen! Je kunt hiervoor contact opnemen met Dorien Tenhaeff, projectleider Professionaliseren Nevobo door een e-mail te sturen naar dorien.tenhaeff@nevobo.nl of bel 06 5199 4728.