Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 27-01-2022

Bekijk webinar ‘Hoe combineer je beach en indoor?'

Onlangs organiseerde we met de WEVZA een webinar over het combineren van beach- en indoorvolleybaltrainingen. Experts als Victor Anfiloff en Joep van Iersel deelden hun lessen van afgelopen 10 jaar.

Met de toenemende relevantie van beachvolleybal als Olympische sport, hebben steeds meer landen nationale beachvolleybalprogramma's opgericht. Nederland kent sinds 2007 een nationaal jeugd- en seniorenprogramma. Dit programma heeft een hybride visie, waarbij alle talentvolle jeugdspelers de kans krijgen om beide disciplines (indoor & beach) te leren. In de webinar, gegeven door Victor Anfiloff (voormalig hoofdcoach Beach Team Nederland) en Joep van Iersel (FIVB & CEV Technical Supervisor), delen zij de lessen van de afgelopen 10+ jaar. Dit omvat onder andere load management, technische verschillen en selectiebeleid in de hybride programma's.  

Bekijk de webinar nu! 
Meer weten over de verschillen en overeenkomsten tussen indoor en beachvolleybal op het gebied van passing, aanvallen, blokkeren en setting? Bekijk dan de webinar. Ook leer je meer over de fysieke trainingsbelasting en de overgang tussen het indoor- en strandseizoen.  

Ook werden er vragen gesteld door de aanwezigen. Deze hebben we in een aparte Q&A-video opgenomen. 


Samenwerking met WEVZA 
De webinar, waar maar liefst 303 trainers uit 50 verschillende landen bij aanwezig waren, is georganiseerd in samenwerking met de Western European Volleyball Zonal Association (WEVZA).