Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 04-01-2022

Per 11 januari meer ruimte buitensport voor jeugd

Per dinsdag 11 januari krijgt de jeugd de mogelijkheid om tot 20.00 uur buiten te sporten. Tot die datum is buiten sporten toegestaan tot 17.00 uur. Maak gebruik van onze tips!

Waar de jeugd tot en met 17 jaar nu nog tot 17.00 uur buiten mag sporten in groepsverband, wordt deze regel verruimd. Per volgende week dinsdag 11 januari mag de jeugd tot 20.00 uur sporten. Dit werd gisteren bekendgemaakt door demissionair minister van VWS Hugo de Jonge. Deze verruiming biedt meer mogelijkheden voor onze verenigingen en hun jeugd.

Tips!
Tijdens de lockdown vorig jaar en het jaar ervoor deelden we de nodige tips om (volleybal)jeugd in beweging te houden. Geen beachvolleybalaccommodatie ter beschikking? Ook dan zijn er tal van mogelijkheden om te bewegen met jullie jeugd. Bekijk ze hieronder:

Kansen buitenvolleybal voor jeugd
Houd jij de jeugd in beweging? Laat je inspireren!


Bekijk ook de webinar ‘Breng jeugd in beweging!’ voor inspiratie:

Te koud? Niet voor de jeugd van Irene!


Huidige maatregelen in de sport
Om te voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft de NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten opgesteld.

Ga naar het protocol verantwoord sporten

Om antwoord te geven op de meestgestelde vragen met betrekking tot het coronavirus en de sport, is er ook een FAQ opgesteld door NOC*NSF. Ook deze wordt zo snel mogelijk geüpdatet.

Ga naar de FAQ NOC*NSF