Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 21-09-2021

Gebruik sportkantine per 25 september

Eerder werd medegedeeld dat een coronatoegangsbewijs benodigd zou zijn voor toegang tot de sportkantine. Echter zijn hierop, naar aanleiding van het debat op 16 september, een aantal uitzonderingen.

Waar eerder een coronatoegangsbewijs verplicht zou zijn voor alle horeca, gelden er per 25 september een aantal uitzonderingen, ook voor de sportkantine. Dit is naar aanleiding van het debat in de Tweede Kamer op donderdag 16 september besloten.

Hoe kan de sportkantine gebruikt worden per 25 september?
Per zaterdag 25 september is het mogelijk om een deel van de sportkantine te gebruiken zonder coronatoegangsbewijs. Dit deel kan gebruikt worden om consumpties of overige zaken (blessure ijs bijvoorbeeld) af te halen. Wel is het belangrijk dit deel duidelijk te scheiden van het horecagedeelte, waar gasten zittend plaatsnemen en een coronatoegangsbewijs verplicht is. Voor het afscheiden van de ruimte kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld lint, tape of plantenbak.

Coronatoegangsbewijs, wanneer wel en wanneer niet?
Om jullie op weg te helpen, vermelden we hieronder wanneer je wel of niet een coronatoegangsbewijs moet vragen aan de gasten.

Wanneer moeten jullie gasten wel een coronatoegangsbewijs overleggen?

  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen het afgescheiden horecagedeelte.

Wanneer moeten jullie gasten geen coronatoegangsbewijs te overleggen?

  • Voor het gebruikmaken van buitenterrassen en het afhalen van eten en drinken.
  • Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horecagedeelte.

Uitdaging voor verenigingen
Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “We zijn blij dat er gezocht is naar een verruiming van de mogelijkheden voor de sportkantines, maar dit zal nog de nodige (logistieke) uitdagingen opleveren. We vragen iedereen dan ook pragmatisch met deze richtlijnen om te gaan, elkaar ruimte te geven en vooral ons gezonde verstand te blijven gebruiken.” 

Probeer daarom zo duidelijk mogelijk aan te geven welk gedeelte is bedoeld voor de horeca en welk gedeelte voor de doorstroom, het afhalen van eten en drinken en eventueel zelfs het nuttigen daarvan. Zo weten jouw gasten waar ze aan toe zijn en voorkom je discussie.

Vragen
Heb je vragen over de inhoud van het protocol of andere vragen corona gerelateerde vragen in relatie tot volleybal? Neem dan contact op met de medewerkers wedstrijdwezen uit jouw regio.