Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 03-05-2021

Gouden official Ed Lasut overleden

Op 19 april is bestuurslid van NVC-Nieuwegein, Ed Lasut, die vorig jaar de gouden official speld in ontvangst heeft genomen voor al zijn verdiensten, overleden.

Door Willem Blankevoort, voorzitter NVC-Nieuwegein:

Ed is vele jaren, meer dan ik mij kan heugen, lid geweest van, eerst Vrevok en later NVC-Nieuwegein. Als speler, maar vooral als lid van het bestuur. Daarnaast is hij trainer geweest van jeugdteams en was hij scheidsrechter in de regio. In zijn laatste wedstrijd als scheidsrechter, medio april 2019, was het mij een grote eer om, samen met Léon Sosef, hem te mogen huldigen met een gouden official speld voor zijn jarenlange inzet als regioscheidsrechter. Op dat moment kon niemand vermoeden dat Ed ook echt zijn laatste wedstrijd had gefloten. De verwachting was, op dat moment, dat hij in september van dat jaar verder zou gaan als arbiter en dit nog vele jaren zou doen.

Maar aan het eind van de zomer werd Ed ernstig ziek. In de laatste anderhalf jaar heeft hij met veel inzet en wilskracht gevochten en gewerkt aan zijn herstel. De verslagenheid was dan ook groot toen wij het nieuws te horen kregen dat Ed was overleden. Juist omdat wij begonnen te geloven en te hopen dat Ed er weer bovenop zou komen, kwam het bericht van zijn overlijden toch als een donderslag bij heldere hemel.

Iedereen die het voorrecht heeft gehad om met Ed te mogen werken weet hoezeer wij hem gaan missen. Vooral door zijn beminnelijke karakter en zijn tomeloze inzet voor de vereniging. Het is ook om die reden dat het jaarlijkse bedrijventoernooi vanaf de eerstvolgende editie het “Ed Lasut Bedrijventoernooi” gaat heten. Als eerbetoon aan een geweldig man.

Namens de Nevobo
Namens de Nevobo wensen wij alle naasten van Ed veel sterkte en kracht toe met dit enorme verlies.