Raymond Haamberg (links) en Süleyman Yalçın (rechts)
Raymond Haamberg (links) en Süleyman Yalçın (rechts)
  • Publicatie 04-04-2021

Scheidsrechters Haamberg en Yalçın fluiten finales

De Nederlandse scheidsrechters Raymond Haamberg en Süleyman Yalçın hebben deze week het nationale scheidsrechterskorps op fraaie wijze vertegenwoordigd in Italië.

De arbiters floten in Vibo Valentia en Chiavenna op de EK-kwalificatietoernooien van de nationale teams onder 17 jaar (jongens) en onder 16 jaar (meisjes). Zowel Haamberg (meisjes) als Yalçın (jongens) kregen de eer om vanavond de finale te fluiten, beide als eerste scheidsrechter. Een unicum voor Nederland.

Raymond Haamberg en Süleyman Yalçın reisden in 2019 af naar Turkije om de internationale cursus te volgen. Ze fluiten in de Nederlandse competitie in de top 10, bij zowel de dames als de heren. Beide arbiters zijn actief in de Europacup, maar dit was voor het eerst dat ze in actie kwamen bij een toernooi voor nationale teams.

Joep van Iersel, voorzitter Arbitrage Nederland, reageert verheugd op de prestaties van Raymond Haamberg en Süleyman Yalçın: “Ikzelf en Frans Loderus, die verantwoordelijk is voor de internationale arbitrage, zijn trots dat twee Nederlandse scheidsrechters vanavond een finale in Europa mochten fluiten. De laatste keer dat dit voorkwam was lang geleden.”