Gerrit Schraa, een icoon in de regio
Gerrit Schraa, een icoon in de regio
  • Publicatie 19-11-2020

Volleybalofficial Gerrit Schraa overleden

Afgelopen maandag bereikte ons het trieste bericht dat Gerrit Schraa, een icoon in de regio, op 75 jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Gerrit Schraa was een begrip in Hoogeveen en ver daarbuiten. Dit vanwege de diverse functies waarin hij zijn bijdrage aan het volleybal heeft geleverd. Vanaf 1964 was Gerrit al 56 jaar lang scheidsrechter, zowel regionaal als nationaal tot op het niveau van Eredivisie. Hiervoor heeft hij in 2017 de gouden official speld ontvangen. 

Tot zijn overlijden was Gerrit nog als scheidsrechter in de derde divisie actief. In 2010 ontving hij al de zilveren insigne voor zijn uitzonderlijke verenigingsbetrokkenheid binnen zijn eigen volleybalclub Olhaco. Hier heeft Gerrit meer dan 30 jaar lang diverse bestuursrollen vervuld, van voorzitter tot secretaris, en alles daartussen. Binnen de regio heeft hij als scheidsrechter begeleider, beoordelaar en opleider heel veel voor het volleybal betekend. Daarnaast was hij steevast aanwezig op regionale volleybalcongressen en bijeenkomsten, kritisch, en met oog op het grotere geheel.

In april 2020 is Gerrit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, wegens zijn jarenlange inzet voor het volleybal.

Namens de voorzitter van Olhaco
Voorzitter Olhaco Arnold Heerts: “Zijn benoeming tot ridder heeft hij dit jaar niet groots kunnen vieren, zijn 75e verjaardag ook niet. Laten we hem het afscheid geven wat hij verdient.”

Ruimte tot condoleren en gedenken
Op donderdag 19 november is van 18.30 tot 19.30 uur gelegenheid tot condoleren in het Yardenhuis Zevenberg Fluitenberg, voor iedereen toegankelijk, met inachtneming van coronaprotocollen en mondkapjesadvies voor openbare binnenruimten.

Op vrijdag 20 november organiseert Olhaco van 18.30 tot 20.20 uur een gedenkmoment in sporthal Trasselt met gelegenheid voor een ieder om Gerrit een laatste eer te bewijzen. Er is geen condoleanceboek, iedereen wordt verzocht een kaart met persoonlijke boodschap mee te brengen. Er geldt tijdens dit gedenkmoment een mondkapjesadvies. 

Namens de Nevobo wensen we de familie en naasten heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.