Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 05-02-2020

Volleybalcafé: 'Vooruit in jeugdvolleybal!'

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de nieuw te schrijven visie gericht op de jeugd, waarin plezier en ontwikkeling voorop staan? Meld je dan aan voor het Volleybalcafé: 'Vooruit in jeugdvolleybal!'.

Vooruit in (jeugd)volleybal
Er gaat veel goed met volleybal in Nederland. Slechts drie landen in de wereld behoren zowel in de zaal als op het zand tot de internationale wereldtop en daar is ons kleine landje er één van. Het is het sportieve resultaat van de hele Nederlandse volleybalfamilie; iedereen heeft ergens bij zijn of haar club leren spelen en werkt aan zijn of haar eigen ambitie. En dat is weer te danken aan onze 1.000 verenigingen met ieder een eigen structuur om talent te ontwikkelen en iedereen plezier te laten beleven in bewegen. 

Ambities
Als volleybalgemeenschap blijven we echter ambitieus. Een recent uitgevoerd uitstroomonderzoek laat zien dat er jaarlijks ongeveer 15.000 leden stoppen met volleybal (en een vergelijkbaar aantal zich als nieuw lid aanmeldt). Meest genoemde redenen om te stoppen waren: geen tijd, prioriteit vanwege school, studie, werk en/of hobby, ontevreden over team, gezondheid/blessure en ontevreden over trainingen. De organisatievorm, de manier waarop we binnen clubs de sport organiseren en aanbieden, is dus een belangrijke sleutel tot succes. Om dit om te buigen en onze unieke structuur en cultuur te verstevigen, wordt er onder andere een nieuwe visie op jeugd geschreven. Een visie gericht op het jeugdlid, waar plezier en ontwikkeling voorop staan. Deze visie schrijven we niet alleen, maar samen met de volleybalgemeenschap. Je bent dan ook van harte uitgenodigd om één van de Volleybalcafés bij te wonen en mee te denken over de visie.

Wat gaan we doen?
Het Volleybalcafé start met een plenaire inleiding op het thema; ‘Waarom gaan we hiermee aan de slag?’. Vervolgens worden de resultaten van het uitstroomonderzoek en andere relevante feiten gepresenteerd en gaan we gezamenlijk aan de slag met een aantal stellingen:

  • ‘Ontwikkeling is belangrijker dan het resultaat’
  • ‘Bij de teamindeling worden de beste spelers altijd bij elkaar gezet’
  • ‘Bij jeugdwedstrijden speelt iedereen altijd even veel’
  • ‘De breedtesportspelers hebben de beste trainers nodig’
  • ‘Een kinderfeestje is belangrijker dan een training/wedstrijd’

Gezamenlijk vorm geven aan de visie ‘Ontwikkeling van volleyballers’
Door gezamenlijk stil te staan bij de resultaten van het uitstroomonderzoek en de stellingen, verzamelen we jullie input, die we vervolgens gebruiken om vorm te geven aan de visie op de ontwikkeling van volleyballers. Vanuit hier gaan we de visie vertalen naar praktische handvatten voor al onze clubs.

Iedereen is van harte welkom!
Bestuurders, leden van de technische commissie, volleyballers, ouders, iedereen is van harte welkom om de nieuwe visie vorm te gaan geven.

Hieronder vind je de locaties van de 'Vooruit in jeugdvolleybal!' Volleybalcafés. Klik hier om je aan te melden.

Datum
Tijdstip
Locatie
16 maart 2020
19.30 – 21.30 uur
Heerenveen
18 maart 2020
19.30 – 21.30 uur
Apeldoorn
25 maart 2020
19.30 – 21.30 uur
Eindhoven
26 maart 2020
19.30 – 21.30 uur
Utrecht
8 april
19.30 – 21.30 uur
Sliedrecht


Heb je nog vragen?
Stel ze aan accountmanager Marit Schepers via marit.schepers@nevobo.nl.

Samen werken we aan een positief sportklimaat waarin de jeugd van nu en in de toekomst, zich met plezier optimaal blijft ontwikkelen!