Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 11-10-2019

CMV spelregelkaarten beschikbaar

Het seizoen is alweer een tijdje aan de gang en er zijn al diverse CMV wedstrijden en toernooien gespeeld. Maar kent iedereen de nieuwe spelregels? Wij helpen jullie graag verder.

Dit seizoen zijn er in de CMV spelregels enkele wijzigingen doorgevoerd en zijn een aantal spelregels verduidelijkt om verwarring te voorkomen.

Spelregelwijzigingen en verduidelijking spelregels
De grootste wijzigingen in de spelregels zijn doorgevoerd bij de niveaus 1 t/m 3. Zo hoeft een speler bij een 'fout' het veld niet meer te verlaten en bestaat er vanaf heden ook de mogelijkheid om een bonuspunt te verdienen. Bij de overige niveaus hebben er tekstuele aanpassingen plaatsgevonden ter verduidelijking van de spelregels.

Klik hier voor de vernieuwde CMV spelregels.

CMV Spelregelkaarten
Voor de nieuwe spelregels zijn er spelregelkaarten ontwikkeld waarop per niveau (1 t/m 6) in het kort de spelregels staan beschreven. Deze kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk ophangen bij de velden tijdens een toernooi. Zo kan iedere scheidsrechter heel gemakkelijk de spelregels erop naslaan, indien benodigd. 

Klik hier om de spelregelkaarten te downloaden. Ook vind je de spelregelkaarten op onze CMV pagina

Wat zit er nog aan te komen?
Verder wordt er op dit moment gewerkt aan CMV spelregelboekjes voor de CMV teams. Zodra de boekjes klaar zijn zullen we de verenigingen hierover informeren. De boekjes zullen vanuit de Nevobo in gedrukte vorm aangeboden worden, inclusief insteekhoesjes voor de spelerskaarten.