Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 15-08-2019
  • Susan van Leeuwen

Verrijk je kennis bij het EK Volleybal Mannen

Combineer je (bij)scholing met een bezoek aan het EK Mannen, 13 t/m 23 september in Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam.

Het hele jaar door organiseert de Nevobo overleggen en bijeenkomsten over actuele thema’s voor bestuurders, trainers, scheidsrechters en andere clubfunctionarissen. Tijdens het Oranje seizoen doen we dat het liefst bij de evenementen op Nederlands grondgebied. Je kennis bijspijkeren én aansluitend live genieten van internationaal topvolleybal dus; hoe mooi wil je het hebben?!

Aandacht voor jongensvolleybal
De absolute kers op de evenemententaart van dit jaar is het EK Volleybal Mannen, van 13 t/m 23 september in Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam. Logisch dat de Nevobo rondom dat gigantische evenement allerlei bijeenkomsten voor clubfunctionarissen organiseert. Leanne Kraak-Schmidt, manager side-events Nevobo, heeft samen met de accountmanagers van de Nederlandse Volleybalbond nagedacht over een passend thema. Wellicht ietwat voor de hand liggend, maar aandacht voor jongensvolleybal sluit perfect aan bij dit evenement. “Dit is de manneneditie en daarom vinden we het belangrijk dat er veel aandacht is voor het binden en boeien van jongens.” Die aandacht wordt vormgegeven door een bijeenkomst voor trainers over dat onderwerp te organiseren op donderdag 19 september in Amsterdam en zaterdag 21 september in Apeldoorn. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Startersbijeenkomsten scheidsrechters
Ook scheidsrechters kunnen terecht bij het aanstaande EK Mannen. Medewerker Arbitrage van regio West Léon Sosef, mede namens zijn collega’s in de andere regio’s: “Het EK valt zo goed als samen met de start van het seizoen, waarin wij traditiegetrouw startersbijeenkomsten voor regionale scheidsrechters organiseren. Extra leuk om dat dan bij het EK te doen.” Arbiters die de startersbijeenkomst daarbij willen combineren met een plek op de Oranje EK-tribunes, kunnen zaterdagmiddag 14 september terecht in Rotterdam, dinsdagavond 17 september in Amsterdam en maandagavond 23 september in Apeldoorn. Klik hier voor een overzicht van alle nationale en regionale startersbijeenkomsten en meld je (scheidsrechter(s)) snel aan!

Volleybalcafés, Team:fit en NextGen voor bestuurders
Wie een rol vervult binnen het clubbestuur, krijgt eveneens de kans om bij het EK zijn of haar kennis over bepaalde thema’s bij te spijkeren en te netwerken. Bestuurders uit regio Zuid zijn uitgenodigd voor een Volleybalcafé in Rotterdam (13 september) om in een informele sfeer collega-bestuurders te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en wellicht samen te werken met andere clubs in de regio. In Amsterdam wordt op 18 september tijdens de ‘NextGen’sessie ingezoomd op de toekomst van volleybal en de grootste verenigingen in regio Oost zijn op de laatste EK-dag, 23 september, in Apeldoorn uitgenodigd. Team:fit/JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) helpt jouw club op die dag graag op weg naar een gezonde sportkantine voordat je de Oranje EK-wedstrijd van die dag gaat kijken. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor één van de bijeenkomsten.

“Ook na het EK gaan we door met het organiseren van dergelijke bijeenkomsten voor bestuurders en andere clubfunctionarissen. Houd deze pagina dan ook in de gaten voor nieuwe data en thema’s. Heb je zelf een thema waar je mee aan de slag wilt, geef dat dan vooral aan bij de Nevobo accountmanager in jouw regio”, besluit Kraak-Schmidt.