Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 08-08-2019
  • - Susan van Leeuwen -

Clubs gaan voor jongens

Zaterdag 7 september clinic en inspiratiesessie jongensvolleybal voor trainers in Noordwijk

Jeugdtrainers, opgelet! Op zaterdag 7 september komt Yannick van Harskamp, assistent-bondscoach Pre-Jeugd Oranje, naar Noordwijk voor een clinic over volleybal voor jongens. De ervaren jongenstrainer weet dat je, als je jongens wilt laten volleyballen, je aanbod moet afstemmen op hun behoeften. “Fysieke uitdaging, strijden en variatie zijn daarin sleutelwoorden. En ze leren het liefst door trial & error, zien liever geen beperkingen”, licht de voormalige spelverdeler van de Lange Mannen vast een tipje van de sluier op. 

Samen meerbereik
De initiërende clubs NOVO, VCO, VCS, RVV, Liusna en Leython DC hebben de handen ineen geslagen toen ze er tijdens een 'Nevobo Volleybalcafé' achter kwamen allemaal in te willen zetten op meer jongens. Door dit samen aan te pakken, wordt het bereik groter en krachtiger. “Uiteindelijk hopen we op een groeiend aantal volleyballende jongens in de hele regio, zodat uiteindelijk ook de competitie groter en sterker wordt,” aldus NOVO-voorzitter John Klinkenberg. 

Gratisdeelname trainers en jongens
De clinic van 7 september is gericht op jongens van 12 t/m 18 jaar en bedoeld voor jeugdtrainers. “We kunnen nog wel wat jeugdtrainers en jongens plaatsen op de vier velden die we in sporthal Duinwetering hebben, maar er zit wel een maximum aan. Daarbij zullen inschrijvingen van de deelnemende verenigingen in de regio voorrang krijgen,” vertelt Klinkenberg namens de organiserende clubs. Meld je dus snel aan, deelname is gratis. “Op elk veld zullen twee trainers Yannick assisteren en voorafgaand aan de zaaltraining kunnen deelnemende trainersinspiratie opdoen bij Boukje Smeets van de KNHB, die inzoomt op hoe jongens reageren op acties die hun trainers/coaches maken,” besluit de voorzitter.

Meer info over de clinic vind je op de bijbehorende Facebookpagina. Heb je nog vragen, mail ze naar 7septvolley@gmail.com. Aanmelden als trainer of speler kan via www.7septvolley.nl.