Act as one!
Act as one!
  • Publicatie 18-07-2019
  • Christian van Kruijl

Nieuwe podcast: act as one; jouw club en Oranje

Hoe kan jouw vereniging en de volleybalsport profiteren van een Oranje evenement in jullie regio?

Een (inter)nationaal topsportevenement is hét ultieme middel om volleybal op de kaart te zetten. Het maakt volleybal zichtbaar en je geeft mensen op een laagdrempelige manier toegang tot de sport. Maar hoe haal je daar als vereniging je voordeel uit? “Door met een eigen activiteit aan te haken bij bijvoorbeeld het Olympische Kwalificatietoernooi en het EK voor mannen deze zomer, zet je jouw club ook in de schijnwerpers en geef je jouw stads- of dorpsgenoten de mogelijkheid om volleybal zelf te ervaren. Ook helpt het de band met jullie relaties en sponsoren te verstevigen”, legt Martin van Berkel, manager Media & Communicatie van de Nevobo, uit.

Podcast
In de podcast die Van Berkel, Nevobo accountmanager Dorien Tenhaeff en Bram Sluis (voorzitter volleybalvereniging Madjoe en onderdeel van de West-Friese samenwerkende volleybalverenigingen, die samen een prachtig evenement hebben neergezet, red.) tijdens het Volleybalcongres vorige maand maakten, vertellen de drie meer over de kansen die (inter)nationale evenementen clubs bieden. Aanhaken en samenwerking zijn daarbij de sleutelwoorden en communicatie speelt een belangrijke rol.

Welke doelstellingen heeft jouw vereniging?
Het organiseren van een eigen activiteit of evenement rondom bijvoorbeeld een interland verhoogt de impact in jouw omgeving. Maar waar begin je? De Nevobo denkt graag met je mee. Tenhaeff: “Wij helpen je graag met het opzetten van een eigen activiteit rondom onze grote events. Hierbij betrekken wij ook de gemeente. Uitgangspunt: de ambities van jouw club; wat willen jullie bereiken?” Beluister hieronder de gehele podcast.

Ga aan de slag!
De accountmanagers van Nevobo helpen je graag op weg. Samen zetten we volleybal op de kaart!


Tip: communicatief aanhaken
Onlangs hebben wij clubs voorzien van een kant-en-klare toolkit om het Olympisch Kwalificatietoernooi en EK Volleybal Mannen te promoten. Hiermee haak je op een toegankelijke manier aan op een Oranje evenement en genereer je aandacht voor jouw vereniging! Download de toolkit:

Toolkit Olympisch Kwalificatietoernooi
Toolkit EK Volleybal Mannen

Bekijk ook de vorige podcasts

Podcast: jongeren over toekomst volleybal

Podcast: het belang van trainersbegeleiding