Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 18-06-2019

Ruim 1,2 miljoen voor volleybal

Nederlandse Loterij schenkt € 1.254.580,- aan de Nederlandse Volleybalbond voor de volleybalsport

Werd er vorig jaar nog een klein miljoen gedoneerd, vorige week bleek dat het bedrag voor dit jaar ruim één en een kwart miljoen bedraagt. Mede dankzij die bijdrage van De Nederlandse Loterij kan de Nevobo in de volle breedte investeren in de (beach)volleybalsport; van de topsportprogramma’s en evenementen tot de breedtesport.

Dubbel feest dus in Hoogeveen, waar vorige week de cheque werd uitgereikt nadat de Oranje volleybalmannen zich middels een overwinning op Estland hadden weten te plaatsen voor de finaleronde van de Golden European League. Oranje captain Nimir Abdelaziz, Fabian Plak en Maarten van Garderen namen de cheque, samen met de ballenkinderen van die avond, dan ook dankbaar in ontvangst.

De Nederlandse Loterij
In totaal draagt de Nederlandse Loterij 161 miljoen af aan doelen bestemd voor de Nederlandse samenleving. Hiervan gaat ruim 43 miljoen naar NOC*NSF, die het bedrag weer verdeelt over 74 sportbonden.

De Nederlandse Loterij is de verzamelnaam van zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De missie van De Nederlandse Loterij is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Dit doen ze door jaarlijks een groot deel van de opbrengst in de Nederlandse sport, 18 goede doelen en de Nederlandse samenleving te investeren. Daarvan profiteren de 74 aangesloten landelijke sportbonden, die samen ruim 27.000 verenigingen met zo’n 5 miljoen sporters vertegenwoordigen.