Beide finalisten van Twente'05 werden Nederlands kampioen; dit is het jongens-C team (Foto: twente05.nl)
Beide finalisten van Twente'05 werden Nederlands kampioen; dit is het jongens-C team (Foto: twente05.nl)
  • Publicatie 26-05-2019

Twente’05 2x Nederlands kampioen

Club uit Enschede grootste winnaar Nederlandse Gesloten Jeugdkampioenschappen (NGJK) 2019

In het Indoor Sportcentrum in Eindhoven traden gisteren de vier regionale jongens- en meisjeskampioenen en de twee beste CMV-teams per regio aan voor hun strijd om het Nederlandse Gesloten Jeugdkampioenschap. Twente’05 haalde daar het maximale uit: beide finalistenteams van de club, de jongens-B en jongens-C, veroverden de nationale titel. Eerstgenoemde had in de finale drie sets nodig om Inter Rijswijk te verslaan, het C-team rekende in twee sets overtuigend af met mede-finalist Sudosa-Desto.

Lycurgus leverde met drie teams dit jaar de meeste finalisten en zag haar meisjes-A team in Eindhoven winnen. De jongens-A en meisjes-B uit Groningen werden allebei 3e. Inter Rijswijk veroverde na de finale tegen Next Volley Dordrecht de titel in de oudste jongenscategorie. Het kampioenschap van de meisjes-B was voor Krekkers uit Mariaparochie, dat VC Velden in haar finale met 2-0 aan de kant zette. 

Bij de meisjes-C bleek Rivo Rijssen over het sterkste team te beschikken nadat het in de finale VOKO (Oosterhout) met 2-0 versloeg. Van de acht CMV-finalisten was het Peelpush uit Meijel dat de nationale titel in de wacht sleepte, Dinto eindigde op de 2e plaats, Dynamo Tubbergen veroverde het brons in de jongste categorie.
foto team met beker: het CMV-team van Peelpush werd Nederlands kampioen (Foto: peelpush.nl)

Klik hier voor alle uitslagen van het NGJK 2019, het eindklassement vind je door hier te klikken.