Het Jongens-A team van Lycurgus is 1 van de 3 finalisten van de Groningse club (Foto: Lycurgus)
Het Jongens-A team van Lycurgus is 1 van de 3 finalisten van de Groningse club (Foto: Lycurgus)
  • Publicatie 20-05-2019

Lycurgus gaat voor 3 nationale titels

Aanstaande zaterdag Nederlandse Gesloten Jeugdkampioenschappen in Eindhoven

Na de spannende eindstrijd van de Volleybaldirect Open eind maart, worden komend weekend opnieuw een aantal nationale jeugdtitels verdeeld. Aanstaande zaterdag vormt het Indoor Sportcentrum in Eindhoven het decor voor de Nederlandse Gesloten Jeugdkampioenschappen (NGJK) 2019.

Lycurgus levert dit jaar de meeste finalisten af; de Groningse eer wordt verdedigd in de categorieën jongens-A, meisjes-A en meisjes-B. Inter Rijswijk, Sliedrecht Sport, Sudosa-Desto en Twente’05 worden ieder door twee teams vertegenwoordigd.

De NGJK wordt georganiseerd voor de vier regiokampioenen (Noord, Oost, Zuid en West) in de categorieën A, B, C (jongens en meisjes). Bij de landelijke finales voor CMV teams wordt geen onderscheid gemaakt tussen jongens- en meisjesteams en spelen de nummers 1 én 2 van de regionale beslissingswedstrijden voor de nationale titel.

Om mee te mogen doen, dient iedere speler het afgelopen seizoen minimaal 60% van het aantal competitiewedstrijden voor het betreffende jeugdteam of een lager spelend team te zijn uitgekomen. Die regel geldt niet voor de Volleybaldirect Open, waar clubs ook aan mogen deelnemen met teams die speciaal voor dat kampioenschap zijn samengesteld.

De wedstrijdleiding is aanstaande zaterdag in handen van Nevobo officials, die alle wedstrijden ongetwijfeld weer in goede banen zullen leiden. Het eerste fluitsignaal zal zaterdag rond 9.45 uur klinken, de finales worden gespeeld vanaf 15.30 uur. Na de poulewedstrijden spelen de nummers 1 en 2 van iedere poule om het Nederlands kampioenschap, de nummers 3 en 4 om de laatste plek op het erepodium. Binnen de CMV-competitie gaat de strijd om plek 1-8. Klik hier voor het wedstrijdschema en kom kijken in Eindhoven; de toegang is gratis.

Vereniging
Plaats
Poule
Regio
Inter Rijswijk
Rijswijk

JA

West
Next Volley Dordrecht
Dordrecht

JA

Zuid
Voorsterslag / VC Zwolle
Zwolle

JA

Oost
Lycurgus
Groningen

JA

Noord
Compaen
Oostzaan

MA

West
Sliedrecht Sport
Sliedrecht

MA

Zuid
Rivo Rijssen
Rijssen

MA

Oost
Lycurgus
Groningen

MA

Noord
Sliedrecht Sport
Sliedrecht

JB

Zuid
Inter Rijswijk
Rijswijk

JB

West
Sudosa-Desto
Assen

JB

Noord
Twente '05
Enschede

JB

Oost
VC Velden
Velden

MB

Zuid
Zaanstad
Koog aan de Zaan

MB

West
Lycurgus
Groningen

MB

Noord
Krekkers
Mariaparochie

MB

Oost
Fusion
Rotterdam

JC

Zuid
Forza Hoogland
Hoogland

JC

West
Twente '05
Enschede

JC

Oost
Sudosa-Desto
Assen

JC

Noord
VOKO
Oosterhout

MC

Zuid
Prima Donna Kaas Huizen
Huizen

MC

West
VC Sneek
Sneek

MC

Noord
Rivo Rijssen
Rijssen

MC

Oost
Peelpush
Meijel

CMV1

Zuid
Webton Hengelo
Hengelo

CMV1

Oost
Stanfries
IJlst

CMV1

Noord
Dinto
Warmenhuizen

CMV1

West
Spaarnestad
Haarlem

CMV2

West
Flamingo's
Gennep

CMV2

Zuid
Dynamo Tubbergen
Tubbergen

CMV2

Oost
De Bevers
Lemelerveld

CMV2

Noord