Erna Everaert gaat op zoek naar jonge, talentvolle beachvolleybalsters (Foto privébezit)
Erna Everaert gaat op zoek naar jonge, talentvolle beachvolleybalsters (Foto privébezit)
  • Publicatie 23-04-2019

Jeugd Oranje beachprogramma start in mei

Drie talentcoaches gaan het talentontwikkelingsprogramma binnen Beachvolleybal Team Nederland een extra impuls geven

Komende maand start het nieuwe programma van de beachvolleyballers van Jeugd Oranje. Aan de BTN-staf Jeugd Oranje werden onlangs twee nieuwe leden toegevoegd: Erna Everaert zal zich vanaf dit jaar gaan richten op de meiden die het (instroom)programma van Jeugd Oranje volgen. Joep van Iersel zal zich gaan bezighouden met de internationale zaken binnen het programma van de Jong Oranje teams van BTN.   

“Met de komst van Erna krijgt de opleiding een extra impuls, met name op het gebied van talentherkenning, inspiratie en passie”, verwacht manager topsport beachvolleybal Bert Korteling. “Erna heeft bewezen een heel goede kijk te hebben op jong talent en deze ook goed in beeld te hebben.” Ook over de hernieuwde toevoeging van Van Iersel aan de Jong Oranje staf is Korteling verheugd: “Joep is al jaren actief als supervisoren competitiedirecteur van de World Tour. Zijn ervaring betekent een belangrijke kwaliteitsimpuls voor ons team.”  

Met de toevoeging van Everaert aan de staf, zijn er dit jaar drie talentcoaches actief met de Jeugd en Jong Oranje beachteams (zo’n 6-8 spelers per gender). Erik Nijland was ook in de winter van 2018-2019 verbonden aan het Jong Oranje programma, Rodin Merx neemt opnieuw de jongens van Jeugd Oranje onder zijn hoede. Het(instroom)programma van Jeugd Oranje staat onder technische leiding van de BTN-talentcoaches Roland Rademaker (mannen o.22 jaar) en Frank van den Outenaar (dames o.22).  

Integraal onderdeel RTC  
De drie talentcoaches zullen intensief op zoek gaan naar de grootste beachtalenten in ons land. Voor het eerst zal daarbij gebruik worden gemaakt van de Nevobo Regionale Trainingscentra (RTC) beachvolleybal; in het RTC programma, dat dit seizoen 11 maanden beslaat, vormt beachvolleybal dit seizoen een integraal onderdeel van drie maanden. Naast de RTC-trainingen zullen de Jeugd Oranje spelers ook wekelijks uitkomen in het nationale beachcircuit, met als hoogtepunt het Open NK Jeugd Beach, op 6 juli in Scheveningen. De spelers met het grootste perspectief maken bovendien kans te worden afgevaardigd naar het WEVZA o.21 event eind juli in België en/of het EKo.18, van 13-16 juni in Oostenrijk. 

 Jeugd Oranje binnen BTN 
Jeugd Oranje is het nationale programma voor de instroom van nieuwe beachtalenten die de ambitie en mogelijkheden hebben de top te halen. Naast spelers die nieuw in het programma komen, wordt getraind met spelers die al langer in beeld zijn voor het hoogste niveau. Dit zijn spelers van 15-18 jaar die in de winterperiode wekelijks één of twee dagen naar Den Haag komen en school en topsport combineren (duale carrière).