Bijna 60 jaar was Peter Scheffer actief in de volleybalarbitrage. In het bijzijn van zijn vrouw werd hij woensdag benoemd tot Lid van Verdienste van de Nevobo
Bijna 60 jaar was Peter Scheffer actief in de volleybalarbitrage. In het bijzijn van zijn vrouw werd hij woensdag benoemd tot Lid van Verdienste van de Nevobo
  • Publicatie 19-04-2019

Arbitrage-icoon zwaait af als Lid van Verdienste

Na bijna 60 jaar arbitragefuncties is jureren bij Eredivisie play off wedstrijd  slotakkoord van imposante scheidsrechtersloopbaan

In 1960 wees hij voor het eerst scheidsrechters voor volleybalwedstrijden aan in het Nevobo district waaronder ook zijn geliefde Breda viel. Sindsdien bekleedde hij talloze vrijwilligersfuncties in de volleybalwereld en allemaal hadden ze te maken met de arbitrage. In 2006 werd hij al onderscheidden met de gouden bondsspeld, waarna hij nog een indrukwekkende 13 jaar aan zijn volleybalpalmares toevoegde. Nadat hij afgelopen woensdag zijn laatste wedstrijd had gejureerd, kreeg hij dan ook een hoge nationale volleybalonderscheiding uitgereikt: Peter Scheffer is Lid van Verdienste van de Nederlandse Volleybalbond.

Bondsvoorzitter Peter Sprenger reikte de onderscheiding met genoegen uit: “Dankjewel voor je geweldige bijdrage aan het volleybal de afgelopen 58! jaar. We zijn er trots op mensen zoals jij in onze volleybalfamilie te hebben. We hopen je nog vaak te zien Peter”, sprak de voorzitter uit de grond van zijn hart.

Internationaal scheidsrechter
In zijn jongere jaren heeft Scheffer veel betekend voor de arbitrage. Vanaf 1981 werd hij actief als internationaal scheidsrechter, waarna hij maar liefst drie Olympische Spelen floot; 1988 in Seoul, 1992 in Barcelona en Scheffer was erbij toen de Nederlandse volleybalmannen het olympische goud veroverden in Atlanta (1996). Ook was Scheffer een graag geziene scheidsrechter op diverse WK’s, EK’s en World Volleyball Leagues. Nadat hij stopte op de bok, bleef Scheffer als nationaal en internationaal jurylid altijd betrokken bij de bond en de sport.

Spelregels rode draad
Vanaf het begin van zijn carrière nam Scheffer ook zitting in legio commissies en werkgroepen. Vanaf 2002 in de commissie Arbitrage, maar ook in diverse andere functies binnen de arbitragetak. “De spelregels zijn altijd de rode draad geweest”, blikt Sandra Scheel-van Kippersluis, Arbitrage coördinator bij de bond, terug. “Peter heeft heel veel betekend voor de arbitrage van onze sport. Er zullen niet veel bondsscheidsrechters zijn die geen uitleg van hem hebben gekregen over nieuwe spelregels of onder zijn hoede spelregeltoetsen hebben afgelegd.”

Ook vanaf deze plek willen wij, bestuur, directie, medewerkers en vrijwilligers van de bond Peter nogmaals bedanken voor alles wat hij voor de organisatie en de volleybalsport heeft betekend. Voor ons blijf je volleybalfamilie Peter, tot snel ziens dus!