Topcoach bijscholing Jamie Morrison tijdens Volley2018 (Foto: Ronald Hoogendoorn)
Topcoach bijscholing Jamie Morrison tijdens Volley2018 (Foto: Ronald Hoogendoorn)
  • Publicatie 17-04-2019

Scholingen in Apeldoorn tijdens interlands Oranje

Bestuurders, commissieleden en trainers kunnen eind mei kennis bijschaven én aansluitend genieten van internationaal topvolleybal

Eind mei is het zover; het Omnisport in Apeldoorn is dan weer een week lang het middelpunt van de internationale volleybaltop. De lange mannen trappen op zaterdag 25 mei af  met hun eerste thuiswedstrijd in de Golden European League, waarna de Oranje dames van 28-30 mei hun Volleyball Nations League thuisronde spelen. Ook dit jaar worden deze topsportevenementen weer gecombineerd met tal van scholingen, cursussen en bijeenkomsten. Je kennis bijspijkeren én live genieten van internationaal topvolleybal dus: ben jij er bij?! 

Basiscursus beachvolleybal
Beachvolleybal is HOT. Het zaalseizoen loopt richting het einde, de avonden worden langer, dus de tijd van beachvolleybal breekt weer aan. Maar hoe geef je nou eigenlijk een beachvolleybaltraining? Waar zitten de verschillen ten opzichte van zaalvolleybal? Tijdens de basiscursus beachvolleybal word je tijdens 2 bijeenkomsten, op 4 mei in Klarenbeek en op 25 mei in Apeldoorn, klaargestoomd om training te kunnen geven.
Deze cursus levert 6 licentiepunten op en tevens ontvangen de VT2/3 trainers hun BVT2.

Topcoach bijscholing Matt van Wezel
Ben jij als trainer op zoek naar uitdagende en dynamische oefenstof? En wil jij zo efficiënt mogelijk gebruik maken van jouw trainingstijd? Laat je dan inspireren door Matt van Wezel! Nadat Matt in Nederland met Sliedrecht Sport tot 2017 alle prijzen had gewonnen die er te winnen zijn, is hij sinds afgelopen jaar actief als bondscoach bij de vrouwen van Noorwegen. Hier werkt hij aan de meest efficiënte training ter wereld. Dit wordt dan ook het thema van deze bijscholing die op 25 mei in Apeldoorn plaats zal vinden.
Voor VT-3 en VT-4 trainers levert de bijscholing 3 licentiepunten op.

Basiscursus Technische Commissie (avond 1 van 2)
Eigenlijk zou het werk voor een technische commissie elk jaar nagenoeg hetzelfde moeten zijn. Toch krijgen veel TC’s tegen het einde van het seizoen te maken met meer druk, die vaak voor onrust binnen de vereniging zorgt. Geen club die daarop zit te wachten. Om TC's een handje te helpen bestaat er een basiscursus TC, die over 2 avonden verspreid wordt. Voor de eerste van die 2 sessies kun je kiezen voor dinsdag 28 of woensdag 29 mei. De tweede sessie volgt op een later moment.

Bijeenkomst vrijwilligersmanagement
Bij meerdere verenigingen is een gebrek aan vrijwilligers een structureel probleem. De gloednieuwe online module Vrijwilligersmanagement is één van de middelen om daar wat aan te doen. Hij werd ontwikkeld door NOC*NSF en Start2Create en biedt je naast (originele!) inspiratie vooral praktische handvatten voor alles wat te maken heeft met het werven, binden en behouden van vrijwilligers. Ook helpt de tool je met het maken van vrijwilligersbeleid, zodat je het succes dat je boekt kunt verankeren binnen je vereniging. Tijdens deze (gratis) bijeenkomst op 29 mei hoor je wat er allemaal mogelijk is met deze online module en krijg je handvatten om er meteen mee aan de slag te gaan.

Aanmelden voor en meer info over deze bijeenkomsten vind je  vind je  hier. Mede namens Oranje, graag tot ziens in Apeldoorn! 

NB: je ticket voor Oranje is bij de cursusprijs inbegrepen.