Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 06-04-2019

Focus4U Woudenberg sportiefste team 1e divisie

Eerste winnaar in nieuwe verkiezing voor teams van Eredivisie tot en met promotieklasse

Al jarenlang vullen teams vanaf de promotieklasse tot en met de Eredivisie binnen het arbitrage-informatiesysteem (AIS) een tevredenheidsformulier in over de beide scheidsrechters. Nieuw dit seizoen is dat ook de 1e scheidsrechter binnen AIS een tevredenheidsformulier invult over de teams. Daarmee ontstaat een 360 graden feedback waarmee we het spelplezier nog beter kunnen meten.  

Focus4U Woudenberg 1e winnaar
Afgelopen zaterdag was de sportieve strijd in de 1e divisie mannen gestreden: volgens de arbiters stond Focus4U Woudenberg dit seizoen het meest positief in het veld. Een mooie opsteker voor de club die respect en sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan.

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Avior HS1 overhandigde Nevobo's hoofd nationale arbitrage volleybal, Peter Boogaard, de bijbehorende duimtrofee aan de Woudenbergers. Boogaard sprak daarbij de hoop uit dat andere teams een voorbeeld nemen aan de winnaar, zodat het nog leuker wordt in en om het veld.  

Woudenberg-voorzitter Jos van der Lee heeft zich regelmatig geïrriteerd aan het gedrag van sommige spelers en hun coaches. "Onze mannen doen daar vrijwel nooit aan mee en geven meestal het enige juiste antwoord: een keiharde smash of een lepe prikbal, gevolgd door een punt." Hij vindt dan ook dat het team, dat louter bestaat uit Woudenbergers en al seizoenen lang samenspeelt, de prijs dik verdiend heeft. "Goed ook dat de bond de sportiefste teams in het zonnetje zet. Goed voorbeeld doet goed volgen!" besluit de trotse Van der Lee. 

Sportief bijsturen
Halverwege het seizoen ontving ieder team een mail met de tussenstand in het sportiviteitsklassement. "Zo konden teams zichzelf nog verbeteren in sportiviteit of hun hoge positie veilig stellen door hetzelfde sportieve gedrag te vertonen. Het ging daarbij niet alleen over gedrag richting de officials, maar ook naar tegenstanders, medespelers en publiek", licht Sandra Scheel-van Kippersluis, coördinator arbitrage van de bond toe. 

Sportiefste teams in andere divisies en klassen
Landelijk zal in elke divisie per gender het sportiefste team in het zonnetje gezet worden. In de regio zal dat gebeuren voor de 3e divisie en de Promotieklasse. In de 1e klassen en lager zijn uiteraard ook heel veel sportieve teams, maar helaas hebben we daarvan onvoldoende objectieve gegevens om tot een uitreiking te komen.

De duimen zullen op 6, 13 en 20 april uitgereikt worden. Daarna vind je een compleet overzicht van de winnaars op deze website en/of Volleybal.nl.