De CMV-meisjes van De Bevers uit Lemelerveld en coach Irene gingen uit hun dak na het bereiken van de finaleronde (foto: De Bevers)
De CMV-meisjes van De Bevers uit Lemelerveld en coach Irene gingen uit hun dak na het bereiken van de finaleronde (foto: De Bevers)
  • Publicatie 28-03-2019

Wie worden de nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen?

Finales Volleybaldirect Open aanstaande zaterdag in Wognum, Beverwijk, Amersfoort en Koog aan de Zaan

De finales van het grootste jeugdkampioenschap van Nederland bereiken is al een prestatie. Maar als je eenmaal bij die laatste acht zit, ga je komende zaterdag voor dat ultieme doel: het Nederlands kampioenschap in jouw leeftijdscategorie. De finalisten en hun fans maken zich op voor de finales van de Volleybaldirect Open 2019! 

64 Teams treden aanstaande zaterdag aan voor de ontknoping van het belangrijkste en leukste jeugdkampioenschap van ons land. De jongste categorie, CMV, speelt haar finalewedstrijden in de Westfrieslandhal in Wognum. De C-jeugdteams melden zich zaterdag in de Walvis in Beverwijk, de B-finalisten reizen af naar de Amerena in Amersfoort. De twee keer 8 finalisten in de oudste categorie (A-jeugd) strijden in Topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan om de nationale titel.  

Kom kijken! 
Wie de talentvolle jeugd in actie wil zien, kan komen kijken; de toegang is in alle hallen gratis. Mocht je niet in de gelegenheid zijn af te reizen naar een van de finalehallen, dan kun je de ontknoping van de CMV-finales ook volgen via een livestream op Facebook (Facebook.com/volleybalnl).  

Finalisten
Met maar liefst zes finaleteams is DROS Alterno uit Apeldoorn hofleverancier van de finales, maar ook Sliedrecht Sport en SV Dynamo maken indruk met ieder vijf teams in de eindstrijd. Bij de jongens is Rabobank Orion Volleybal Doetinchem met vier teams maximaal vertegenwoordigd. Met de goede prestaties tot nu toe, maken deze clubs nog kans op de prijs voor de best presterende vereniging overall, de Jaap van Kasteel trofee. 

Je zou bijna denken dat vooral de grote clubs het goed doen in de Volleybaldirect Open, maar ook de kleinere verenigingen leveren finalisten. De CMV meisjes van de Bevers uit Lemelerveld bijvoorbeeld. Hoe zij toeleven naar hun finaledag, lees je op Volleybal.nl. Klik hier voor een overzicht van alle finalisten en de wedstrijdprogramma’s. 

MVP’s 
Naast de hoofdprijzen voor de teams, worden zaterdag in iedere hal ook de prijzen voor de ‘most valuable players’ (MVP’s) uitgereikt. Die verkiezing is een initiatief van hoofdsponsor en naamgever Volleybaldirect.nl.  

Op naar de finales van de Volleybaldirect Open 2019, op naar acht nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen!