De Koningsmatch van vorig jaar was een groot succes voor VollinGo (Foto's: VollinGo)
De Koningsmatch van vorig jaar was een groot succes voor VollinGo (Foto's: VollinGo)
  • Publicatie 21-03-2019

Koningsmatch in Gouda

VollinGo verstevigt band met scholen door Goudse basisscholen te laten volleyballen tijdens Koningsspelen op 12 april. Een buitenkans voor iedere sportclub!

Koningsmatch is een buitenkans voor iedere sportvereniging. Dat ontdekte vorig jaar ook VollinGo uit Gouda, één van de vele clubs die via het online platform Koningsmatch werd gekoppeld aan twee Goudse basisscholen die invulling zochten voor hun Koningsspelen. VollinGo is dus ook dit jaar weer van de partij. “Het was zo leuk vorig jaar”, zegt Ester van Eerde-Caljouw, die zich binnen de club bezig houdt met jeugdzaken en beachvolleybal. “En het heeft ons als vereniging ook wat opgeleverd; meerdere kinderen kwamen na onze clinics op gras en op zand een paar keer gratis meetrainen. Een aantal van hen mochten we daarna als lid verwelkomen, hoe mooi is dat?”

TSO, BSO en scholentoernooi
Sowieso grijpt de Goudse vereniging alle mogelijkheden om de club en de sport in de kijker te zetten met twee handen aan. Zo vult VollinGo vaak TSO en BSO-lessen in met volleybal en tuigt het jaarlijks een scholentoernooi op.  “Als we kansen zien, proberen we het altijd te organiseren. Hoe vaker kinderen de naam van onze vereniging zien en volleybalervaring opdoen, hoe groter de kans dat ze zich een keer bij onze club melden, is onze overtuiging. En heel gaaf om te zien dat de kinderen die we vanaf groep 4 af en toe laten volleyballen, in groep 8 echt progressie hebben gemaakt.” Ook voor de kinderen die zelf al volleyballen, is een volleyballes op school extra leuk. “Die kunnen aan hun klasgenoten laten zien wat ze al kunnen. Het maakt ze trots en de rest van de groep gaat makkelijker mee met het programma dat we ze voorschotelen.”

Dit jaar verzorgt VollinGo tijdens de Koningsspelen in ieder geval een beachclinic op het door de club beheerde en geëxploiteerde beachveld. “Voor ‘t Carillon, een andere school dan vorig jaar. We zijn nog bezig met het regelen van extra vrijwilligers voor een tweede clinic op weer een andere school. Maar ik denk dat dat wel goed komt voor 12 april.” VollinGo kan namelijk rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers. “Toen we onlangs positief werden verrast door het grote aantal aanmeldingen van 33 teams voor ons scholentoernooi bijvoorbeeld. We hadden een week om de extra scheidsrechters bij elkaar te krijgen en dat lukte. Als bestuur zijn we daar natuurlijk heel blij mee en trots op.”

Gratis proeftrainen
Om deelnemende kinderen naar de club te krijgen, deelt VollinGo na afloop van een activiteit flyers uit. “Daarop nodigen we de kinderen uit drie keer gratis mee te komen trainen. En of ze nou wel of geen lid worden na afloop, we hebben ze in elk geval weer een leuke ervaring met onze mooie sport gegeven. Wie weet wat dat in de toekomst nog op kan leveren.”

Inmiddels staan honderden basisscholen te popelen om op 12 april een Koningsmatch te maken. Pak die kans en meld jouw club direct aan door hier te klikken. Meer info vind je op Koningsspelen.nl. Succes en vooral veel plezier vast!